Günümüzde oluşan çevre kirliliği mevzusunda son aşama duyarlı olan ve tertipli olarak gerçekleştirdikleri çevre temizliği faaliyetleriyle adını duyuran Evkaf İyilik Gönüllüleri, bu kez daha büyük bir projeyle topluma katkı sağlamayı amaçlıyor.

Evkaf İyilik Gönüllüleri tarafınca oluşturulan, paydaş kurumların da katkılarıyla sürdürülebilirliği amaçlanan Temiz Girne Hareketi Projesinde bugün ikinci adım atıldı.

Duyarsızlık neticesinde gittikçe artan çevre kirliliği sorununa çözüm üretmek amacıyla oluşturulan Temiz Girne Hareketi projesinin çalıştayı bugün gerçekleştirildi.

Toplumda oluşan çevre bilincini arttırmak gayesiyle düzenlenen çalıştay, birçok uzman katılımcının önerileriyle tamamlandı.

Çalıştayda toplanan tüm bulgular pilot bölgesi olarak seçilen Girne’de uygulamaya konulacak.

Harmancı: 3 bölgemizin kanalizasyon sorununu tarihe havale edeceğiz

Harmancı: 3 bölgemizin kanalizasyon sorununu tarihe havale edeceğiz

Çalıştay esnasında açıklamalarda bulunan Evkaf Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter, böylesine yararlı bir projeyi gündeme getirmiş olduğu için Girne İyilik Gönüllüleri sorumlusu Oya Mukaddes’a teşekkür ederek sözlerine başladı.

Sıhhatli tartışmalar ve araştırmalarla cemiyet olarak çözüme varabileceğimizi belirten Benter, “Içsel bir hastalık var: Bencillik. Egoist olduğumuzda etrafımızı fark edemiyoruz. Kısa ve uzun solukta çevreyi kirletmenin ne büyük felaketler getireceğini bilemiyoruz” ifadelerini kullanarak, egoist olmamanın önemine dikkat çekti.