Gündem Kıbrıs’ın yapmış olduğu araştırmada, KKTC Sigorta ve Reasürans Firmalar Birliği’nin 44/2001 sayılı Yasasının 13(2)maddesine nazaran; “Yönetim Kurulu üyeleri, Olağan Genel Kurul toplantısında Disiplin Kurulu tarafınca disiplin cezasına çarptırılmamış üyeler arasından gizli saklı oyla üç yıl için seçilirler” ifadesi bulunuyor.

BAZI SİGORTA ŞİRKETLERİ BU DURUMU İHBAR ETTİ…

Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs Türk halkı ve KKTC çok daha farklı bir konuma gelecek

Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs Türk halkı ve KKTC oldukça daha değişik bir konuma gelecek

Gündem Kıbrıs’a ulaşan bazı sigorta şirketleri yaşanmış olan bu durumla ilgili çeşitli iddialarda bulunmuş oldu. İddialara nazaran, Bazı sigorta şirketleri, Maliye Bakanı Özdemir Berova’ya resmi bir yazı yazarak Dağlı’nın yasalar gereği sigortalar birliği yönetim kuruluna atanamayacağını ilettiği bildirildi. Maliye Bakanı Berova’nın mevzu ile ilgili ne tür bir adım atacağı hemen hemen bilinmiyor.

NE OLMUŞTU?… DİSİPLİN KURULU KUSURLU BULMUŞTU…

Ersan Dağlı, Sigorta ve Reasürans Firmalar Birliği’nin 17 Nisan 2014 tarih ve GN.112/14 sayılı sonucuna nazaran, sigorta sektörü mail grubunda bir üye sigorta şirketine yapmış olduğu haksız ve yasal dayanaktan yoksun eleştirileri öne sürülerek disiplin kuruluna sevk edilmişti ve disiplin kurulu tarafınca kusurlu bulunmuştu. Ek olarak birlik, Dağlı’ya uyarılma cezasına çaptırıldığını da bildirilmişti.

ERSAN DAĞLI: “DİĞER KİŞİ KURADAN ÇEKİLDİ”…

Mevzuyla ilgili olarak Gündem Kıbrıs’ın ulaşmış olduğu Ersan Dağlı, söz mevzusu durumun aslı astarı olmayan bulunduğunu söyleyerek, “Bu şekilde bir durum yoktur. İki aday vardı. Öteki şahıs kuradan çekilmiş olduğu için yasa gereği otomatikman ben seçildim. Öteki meslektaşımın çekildiğine dair yazı birlik başkanlığına iletilmiştir” dedi.

GENEL SEKRETER KAVCIN: “YASALARA UYGUN”…

Sigortacılar Birliği Genel Sekreteri İbrahim Kavcın, Gündem Kıbrıs’a ulaşarak, Ersan Dağlı’nın 14 oy alarak yedek üye seçildiğini, bir asil üyenin yönetimden ayrıldığını, yönetim kurulu üyeliği için iki aday bulunduğunu sadece öteki adayın yazılı beyan ile kuradan çekildiğini, Ersan Dağlı’nın  da yönetim kurulu üyesi bulunduğunu beyan ederek, söz mevzusu durumla ilgili tüm tutanakların bulunduğunu söylemiş oldu. Kavcın, her şeyin prosedüre ve yasalara uygun bulunduğunu da sözlerine ekledi. 

Kaynak: Gündem Kıbrıs-