Belediyeden verilen bilgiye nazaran, Gazimağusa Limanı ile Lefkoşa yolunun bağlantı yolu olan güzergahta yaşanmış olan trafik sıkışıklığına çözüm bulunması amaçlanan çalışmada, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’ndaki trafik ışıkları noktasındaki şerit sayısı 3’e çıkarılıyor.

Topçu Bulvarı’ndan Hurmalı Çember yönüne gidecek araçlar 2 şeriti kullanabilecek, 3. şerit sola dönüş için kullanılacak. Yapılacak emek verme ile güzergah üstünde Sakarya Sulu Çemberi’ndeki trafik akışını etkileyecek derecede sıkışıklığın yaşanmasının önüne geçilecek. Bununla birlikte güzergahta kanalizasyon kazılarının asfaltlama emek vermesi da yapılıyor.

Başbakan Üstel, Erdoğan'ın çağrısını selamladı

Başbakan Üstel, Erdoğan’ın çağrısını selamladı

Gazimağusa Belediye Başkanı Dr. Süleyman Uluçay mevzuyla ilgili açıklamasında, Belediye bünyesinde oluşturdukları Trafik Komisyonu’nda trafikte mesele olan noktalar üstünde titizlikle emek verme yaptıklarını ifade ederek, en fazla trafik hareketliliğinin olduğu güzergah olan Topçu Bulvarı’nda yapacakları emek verme ile Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’na 2 şerit ile çıkılacağını ve trafikte büyük rahatlamanın sağlanacağını belirtti.

Başkan Dr. Uluçay bununla birlikte, Zafer Anıtı Çemberi ile Büyük Endüstri Bölgesi’ne kadar olan Mustafa Kemal Bulvarı üstündeki trafik yükünün hafifletilmesi amacıyla bazı projeler üstünde çalıştıklarını, güzergahın genişletilerek 4 şerite çıkarılmasının bunlardan biri bulunduğunun bilgisini verdi.