Cumhurbaşkanı Tatar: Ülkede huzur ve güven olması dış yatırımcılar için önemli

Cumhurbaşkanı Tatar: Ülkede refah ve itimat olması dış yatırımcılar için mühim

Töre burada Adıyaman Valisi Osman Varol ve Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ile görüşmeler gerçekleştirmiş oldu.
Başkan Töre hemen sonra GAP Gazeteciler Cemiyeti Birliği’ni de ziyaret ederek Adıyaman’da vazife meydana getiren gazeteciler ile bir araya geldi.
6 Şubat’ta Türk milletinin büyük bir acı yaşadığına değinen Töre, depremde yaşamını kaybedenlere Allahtan rahmet diledi.
Kıbrıs Türk halkının da Adıyaman’da Şampiyon Meleklerini yitirdiğini, başka illerde de can kayıpları yaşandığını anımsatan Töre, bu acının kalplerinde hiçbir vakit dinmeyeceğini açıkladı.
Töre, Meclis’te zelzele ile ilgili oluşturulan komitenin daha ilkin 2 kez Adıyaman’da temaslarda bulunduğunu kaydederek, Isıas Otel ile ilgili iddianamenin sunularak yargı sürecinin başlamasından sevinç duyduklarını belirtti.
Türkiye Cumhuriyeti’nin adli makamlarına güvenlerinin tam bulunduğunu dile getiren Töre, yargının en hakkaniyetli sonucu vereceğine inandıklarını altını çizdi.
Töre, Türk milletinin bir parçası olarak Kıbrıs adasında ulusal bir davayı savunduklarını ve bu davayı Anavatan Türkiye ile beraber ileriye taşıdıklarını söylemiş oldu.
Bugün Gazze’de yaşananlara ve dünyanın bir fazlaca mevzuda izleyici kalmasına bakıldığında Kıbrıslı Türklerin Anavatanının olmasının öneminin bir kez daha ortaya çıktığına işaret eden Töre: “Bizim için en büyük ne BM ne AB’dir. Bizim için en büyük ve güvencemiz Anavatanımızdır, Türk Silahlı Kuvvetleridir” dedi.
Töre’ye ziyaretinde KKTC Gaziantep Başkonsolosu Kerem İzmen ile Meclis Mali, Teknik, Parlamenter Hizmetler Müdürü Hasan Büyükoğlu ile Hususi Kalem Müdürü İrem Uygun birlikte rol alıyor.
Başkan Töre’nin bugün Isıas Otel enkazında düzenlenecek ve duaların okunacağı anma etkinliğine iştirak etmesi ve akşam saatlerinde de Adıyaman Üniversitesi’nde konuşma vermesi planlanıyor.