Tatar, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının "asla kabul edilemeyeceğini" söyledi

Tatar, İsrail’in Gazze’ye saldırılarının “asla kabul edilemeyeceğini” söylemiş oldu

Meclis Onur Salonunda gerçekleşen kabulde Ak Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir ile Hanım Kolları Dış İlişkiler Başkanı Fatma Ataseven ve AK Parti KKTC Temsilcisi Fahri Yönlüer de yer aldı.
Kabulde ek olarak Meclis İdari Amiri Yasemi Öztürk, başkanlık Divanı Üyesi Hasan Ufak, Meclis Genel Sekreteri Seral Fırat, İdari, Mali, Teknik, Parlamenter Hizmetler Müdürü Hasan Büyükoğlu, Basın Dış İlişkiler ve Protokol Müdürü Narin Yalıner Ataöz  ve Hususi Kalem Müdürü İrem Uygun da hazır bulunmuş oldu.
Kabulde konuşan Ak Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Komut Yasin Kekeç, Kıbrıs’ın kendileri için ulusal bir dava bulunduğunu ve bu davanın savunulduğu yer olan Meclis çatısı altında olmaktan fazlaca mutlu olduklarını söylemiş oldu.
Ak Parti olarak Genel Başkan ve Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öncülüğünde bu ulusal davanın yaşatılması için savaşım verdiklerini ifade eden Kekeç, Kıbrıs Türkünün daima yanında olduklarını belirtti.
Cumhurbaşkanı Vekili Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sıkıntılı Töre de konuşmasında, Türk milletinin ve Türk askerinin desteği olmasaydı Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti davasının bugünlere taşınamayacağını belirtti.
Töre, Anavatan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  “Dünya beşten büyüktür” sözüne atıfta bulunarak, BM Güvenlik Konseyi üyelerinin sömürgecilik ve emperyalist tutumları karşısında Türkiye Cumhuriyeti’nin haklı, adaletli ve hoşgörülü bir siyaset izlediğini beyan etti.
Türkiye’nin öncülüğünde Türk Devletleri Teşkilatına gözlemci üye olarak katılımın peşinden geleceğe daha umutla baktıklarını vurgulayan Töre, Türkiye ve KKTC’ni dikkate almayan hiçbir çözüm formülünün olamayacağını belirtti.