Şenkul'dan isim tartışmasına yanıt

Şenkul’dan isim tartışmasına cevap

Töre, burada yapmış olduğu konuşmada “Ne mutlu Türküm diyene” birleştiklerini söyleyerek bir ve beraber olduklarını belirtti.
Çırpınırdı Karadeniz türküsünün sözlerini anımsatan Töre, Karadeniz Bölgesine gittiğini ve oldukça güzel anılarla döndüğünü beyan etti.
“Şu sebeple, orası da sizin vatanınız, burası da sizin vatanı” diyen Töre, Mehmetçik ile mücahidin bu topraklarda beraber kan ve can verdiğini dile getirdi.
Kıbrıs Türkünün güvenliğinin sağlanması için Karadeniz’den Doğu Anadolu’ndan Anavatanın bir oldukça bölgesinden Mehmetçiğin adada savaşım verdiğini vurgulayan Töre, 96 yıl sonrasında beklenen Türk askerinin 1974 Temmuz’unda geldiğini kaydetti.
Büyük Türk milletinin evlatları olarak artık ayrılmak olamayacağını belirten Başkan Töre, “Hep beraber Türk Milletiyiz” dedi.
Asla kimsenin adaya ne vakit geldiğine bakılmaksızın fark yapamayacağına işaret eden Töre, dün ve bugün gelenlerin Türk milletinin şerefli üyeleri bulunduğunu söylemiş oldu.
Kendileri için ne Avrupa Birliği ne de Güvenlik Konseyinin büyük bulunduğunu ifade eden Töre: “Bizim için en büyük Türkiye’dir” dedi ve Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Dünya beşten büyüktür” sözünü anımsattı.