Türkiye Adalet Bakanı Tunç: İsias sorumluları yargı huzurunda hesap verecek

Türkiye Hakkaniyet Bakanı Tunç: İsias sorumluları yargı huzurunda hesap verecek

Cumhuriyet Meclisi’nden meydana getirilen yazılı açıklamaya gore, GAP Gazeteciler Cemiyeti Birliği tarafınca organize edilen konuşma, Adıyaman Üniversitesi Uygulama Oteli Konuşma Salonunda yapılmış oldu.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile süregelen konferansı Adıyaman Valisi Osman Varol ile Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç da izledi.

Töre: “Tarihin tekerrür etmesini engellemek için…” 

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sıkıntılı Töre, konferansta yapmış olduğu konuşmada  “tarihin tekerrür etmesini engellemek ve 1878’i tekrardan yaşamamak için Kıbrıs Türk Halkı olarak Doğu Akdeniz’de, KKTC’ye, Türk ordusuna, Anavatan Türkiye’ye ve tüm Türk hayatına haiz çıkıyoruz” dedi.

Kıbrıs’ta yaşananlarla ilgili zamanı bilgiler veren Töre, “Ne aldanacağız ne de aldatacağız” ifadelerini kullanarak, Avrupa Birliği’nin uzattığı havucu da “Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın ifadesiyle ‘zehirli”’ olarak yorumluyorum” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler kürsüsünden KKTC’nin tanınması yönündeki çağrısını anımsatan Başkan Töre, Türk Devletleri Teşkilatı’na,  KKTC’nin gözlemci üye olarak katılmasının kendilerini ümitlendirdiğini söylemiş oldu.

Adada barışı bozanın Rum-Yunan ikilisi bulunduğunu vurgulayan Töre, emperyalist güçleri eleştirerek, Kıbrıs’a barışın Türk ordusunun mücahitlerle beraber verdiği savaşım sonrasında geldiğini belirtti.

“Biz dikkat etmezsek başımızı felaketler gelir” diyen Başkan Töre, “Bizi aldatmaya kalkmasınlar biz Cumhuriyeti Fransa’dan, Yunanistan’dan ya da ABD’den almadık, onun için uyanık olmamız gerekir” dedi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sıkıntılı Töre, “Kıbrıslı Türkler bugün bağımsızlığını doyasıya yaşamaktadır ve bu yola hep beraber devam edeceğiz. Milletimizle gurur ve onur duyuyoruz. Kimse bizlerin arasına nifak sokmaya çalışmasın. Bugün bizlere devredilen bayrağı yarın sizlere devredeceğiz. Onun için birlik ve beraberlik içinde olmalıyız” diye konuştu.