Töre, Adıyaman'da... 'Türkiye Cumhuriyeti’nin adli makamlarına güvenimiz tam'

Töre, Adıyaman’da… ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin adli makamlarına güvenimiz tam’

Meclis Onur Salonunda gerçekleşen kabulde konuşan Başkan Töre, Türkiye’nin kuvvetli olmasının Kıbrıs Türklerinin de kuvvetli olması anlamına geldiğini ifade ederek müdafa alanında büyümenin bölgede caydırıcılığı arttıracağına inandığını kaydetti.
Gazze’de Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin çoğunluğunun ateşkes çağrısı bile yapamayarak bir dönemde olunduğunu anımsatan Töre,  bunun utanç verici bir durum bulunduğunu söylemiş oldu.
Töre, Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üyeliğin bununla beraber bir oldukça gelişmeye da ışık tutacağına inandıklarını dile getirerek, TürkiyeCumhuriyeti ile bu yolu yürümeye devam edeceklerini altını çizdi.
Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Dünya beşten büyüktür, AB’den hakkaniyet beklemeyiniz” sözünü hatırlatan Töre, yaşanmış olan gelişmelerin bu sözün ne kadar gerçek ve yerinde bulunduğunu gösterdiğini belirtti.
“Bizim için en büyük Anavatan Türkiye’dir, kahraman Türk ordusudur” diyen Töre, davanın Türkiye ve Türk Milleti ile beraber yürütüldüğünü söylemiş oldu.
Türkiye Ulusal Müdafa Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serdar Salman da konuşmasında, bu coğrafyada hep beraber kuvvetli olunduğunu kaydederek Türk milletinin birlikteliğinin önemine değindi.
Hava Harp Enstitüsü Müdürü Hv.Plt.Tümg. Yaşar Kadıoğlu ise konuşmasında kurmay adaylarına Osmanlı’dan günümüze Kıbrıs adasında yaşanmış olan gelişimleri ve Kıbrıs Türk halkı ile Mehmetçiğin mücadelesini anlattıklarını söylemiş oldu.