Erhürman: Sn. Hristodulidis yalan söylüyorsa açıklayın

Erhürman: Sn. Hristodulidis yalan söylüyorsa açıklayın

Cumhurbaşkanı Vekili Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sıkıntılı Töre, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulu’nda yapmış olduğu konuşmada ulusal dava Kıbrıs mevzusuyla ilgili tüm dünyaya verdiği mesajları yürekten alkışladığını deklare etti.

Sıkıntılı Töre, yazılı açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Erdoğan’ın KKTC’nin bağımsızlığının tanınması yönünde geçtiğimiz yıl yapmış olduğu çağrıyı bu yıl da yinelemesi, internasyonal kamuoyuna KKTC ile ticari ve diplomatik ilişki kurması yönündeki söylemini bir kez daha selamlıyoruz.

Ek olarak, Sayın Cumhurbaşkanı’nın Pile- Yiğitler yolu ile ilgili yaşanmış olan gelişimleri genel kurulun gündemine getirmesi ve Birleşmiş Milletler’e BM huzurunda görevlerini ve tarafsızlık ilkesini hatırlatması, internasyonal topluluğun Kıbrıs’ta gerçekte neler yaşandığını öğrenmesi açısından önemlidir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın devamlı belirttiği benzer biçimde ‘Dünya beşten büyüktür’ sözünün, ne kadar yerinde bir tespit olduğu da son Pile mevzusunda ortaya çıkmıştır.

Sayın Erdoğan’a Kıbrıs Türk halkının sesini tüm dünyaya bir kez daha haykırdığı için halkım adına teşekkür ediyor, Türk yüzyılını inşa etmek için Anavatanımız ile beraber  bu yoldaki yürüyüşümüze devam edeceğimizi ifade etmek isterim.”