Denizli’de temaslarına devam eden Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sıkıntılı Töre, Türk Ocakları Derneği tarafınca organize edilen “Yavru vatandan Türk hayatına bakış” isminde söyleşiye katıldı.

Denizli’de ikamet eden Kıbrıs gazilerinin de izlediği söyleşide Töre’ye “Türk hayatına hizmet ödülü” de takdim edildi. Söyleşide KKTC’nin İzmir Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu da yer aldı.

Cumhuriyet Meclisi’nde meydana getirilen açıklamaya bakılırsa, Töre söyleşideki konuşmasında Denizli’de bulunmaktan ve Denizli insanını tanımaktan büyük sevinç duyduğunu ifade ederek şehrin ekonomik gelişimi ve kültürel değerleri ile bir marka olma yolunda ilerlediğini söylemiş oldu.

Şefik: Kelepçeli fotoğraftaki kişi yorumla suçlu gösterilemez

Şefik: Kelepçeli fotoğraftaki şahıs yorumla suçlu gösterilemez

Anavatanın her bir köşesinin kendileri için fazlaca kıymetli bulunduğunu vurgulayan Töre, daima kendilerini evlerinde hissettiklerini belirtti.

Kıbrıs Türklerinin yüce Türk milletinin ayrılmaz bir parçası bulunduğunu dile getiren Töre, KKTC’nin de ulusal bir devlet olarak Türklük hayatına mensup her insanın devleti bulunduğunu kaydetti.

Adada geçmişte yaşanmış olan acı dersler ışığında Kıbrıs Türkünün tek güvencesinin Anavatan Türkiye ve Türk Silahlı Kuvvetleri olduğuna işaret eden Töre, bundan rahatsız olan bazı çevrelerin askeri adadan çıkarmak ve Türkiye ile ilişkilerin geriletilmesi için uğraş verdiğini dile getirdi.

Töre, daima uyanık olmak icap ettiğini Türk milletinin birliğine ve dirliğine karşı oluşacak tehlikeleri dim dik ayakta durarak bertaraf etmek icap ettiğini söylemiş oldu.

İsrail’in Gazze’ye düzenlemiş olduğu insanlık dışı saldırılar karşısında BM Güvenlik Konseyi ve bazı Internasyonal kuruluşların takındığı tavrın bir izahatı olamayacağını ifade eden Töre, aynı BM’nin Kıbrıslı Türklerin uğramış olduğu saldırılara karşı da misyonunu yerine getiremediğini hatırlattı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Dünya beşten büyüktür” sözünü anımsatan Töre, Uluslarası diplomaside yaşanmış olan gelişmeler ışığında Türk Birliğinin daima kuvvetli bir halde ayakta durmasının öneminin ortaya çıktığını dile getirdi.

Gazilere de hitap eden Başkan Töre, onların verdiği savaşım, mücahitlerin direnişi ve şehitlerin canları yardımıyla bugün Kıbrıs Türkünün güvenlik içinde yaşadığını ve devlet sahibi bulunduğunu altını çizdi.

Başkan Töre, Denizli temasları çerçevesinde Asri Mezarlıkta bulunan şehitliği ve Kıbrıs gazilerinin kabirlerini ziyaret etti.

Töre burada kabirlere çiçekler koyarken, din görevlisi tarafınca da dualar okundu.

Denizli Tecim Odasını da ziyaret ederek Oda Başkanı Uğur Erdoğan ve Yönetim Kurulu üyeleriyle görüşen Töre, ildeki ticari faaliyetler hakkında data aldı.

Töre, Denizli’nin Buldan ilçesini de ziyaret ederken kendisine İlçe Kaymakamı Turan Erdoğan İlçe Belediye Başkanı Mustafa Şevik birlikte rol aldı.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sıkıntılı Töre’nin Denizli temaslarını tamamlayıp yarın Antalya üstünden ülkeye dönmesi planlanıyor.