Cumhuriyet Meclisinden meydana getirilen açıklamaya bakılırsa, TBMM Başkan Vekili Bekir Bozdağ’ın başkanlık etmiş olduğu heyette, AK Parti Kayseri Milletvekili, Ulusal Müdafa Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı ve CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan yer aldı.

Meclis Onur Salonunda yer edinen kabulde ilk sözü alan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sıkıntılı Töre, KKTC’nin 40’ıncı kurum yıl dönümü çerçevesinde KKTC’ye gelen konuk heyetin, kendilerini onore ettiğini belirtti.

“Bu bayram hepimizin bayramıdır” diyen Töre, canı cana, kanı kana katarak bugünlere hep birlikte gelindiğini kaydetti.

 Bu beraberlik sonucunda KKTC’nin kurulduğuna vurgu icra eden Töre, Cumhuriyetin ilelebet payidar kalmasını temenni etti.

“Cumhuriyetin 40.yılında 40 girişimci kadın” fotoğraf sergisi açıldı

“Cumhuriyetin 40.senesinde 40 girişimci hanım” fotoğraf sergisi açıldı

Türkiye ile birlikte yola devam ettiklerine vurgu icra eden Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sıkıntılı Töre, “Kıbrıs’ta Türkiye’siz ulusal dava yürütülemez, aksi halde Kıbrıs, 12’nci adadan sonrasında 13’üncü ada olur” ifadelerini kullandı.

Töre konuşmasında, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve özgürlük mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük başta olmak suretiyle, KKTC’nin kurulmasında emek veren her insana teşekkür ederek, şehitlere Tanrı’tan rahmet, gazilere de sağlık diledi.

TBMM Başkan Vekili Bekir Bozdağ da yapmış olduğu konuşmada, bugünün zamanı bigün olduğuna vurgu yaparak, KKTC’nin bağımsızlığının 40’ıncı yıl dönümünü kutladı.

KKTC’nin sonsuza barış, rahatlık ve hür bir halde var olmasını temenni eden Bozdağ, KKTC’de yaşanmış olan gelişmelere vurgu yaparak, “İleride daha da güçlü ve kapıların tamamen açıldığı bir KKTC görmeyi temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin daima KKTC’nin yanında olmaya devam edeceğini anımsatan TBMM Başkan Vekili Bekir Bozdağ, Türk ordusunun varlığının adada barış ve istikrarın teminatı bulunduğunu kaydetti.

KKTC’nin tanınması mevzusunda belli bir noktaya gelindiğini belirten Bozdağ, izolasyonların kaldırılması mevzusunda birlikte çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.