Türkiye Cumhuriyeti Hakkaniyet Bakanı Yılmaz Tunç ve beraberindeki kurul, İçişleri Bakanı Dursun Oğuz’u ziyaret etti.

Türkiye Cumhuriyeti Hakkaniyet Bakanı Tunç ve heyetine, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu da birlikte rol aldı.

Oğuz

İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, Türkiye Cumhuriyeti Hakkaniyet Bakanı Yılmaz Tunç’un ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ortalama 10 gün kadar ilkin Türkiye ziyaretlerinde Bakan Tunç’la bir araya geldiklerini anımsatarak, iki ülke arasındaki işbirliğini geliştirmek mevzusunda mutabakata vardıklarını kaydetti.

6 Şubat depreminde hayatlarını kaybeden Şampiyon Melekler için düzenlenen organizasyon için Türkiye Cumhuriyeti Hakkaniyet Bakanı Yılmaz Tunç’un verdiği mesajın oldukça anlamlı bulunduğunu ifade eden Oğuz, Tunç’a teşekkür etti.

“Acılı ailelerin yüreklerine su serptiniz”

Oğuz, “Acılı ailelerin yüreklerine su serptiniz. Davanın yakından takip edildiğini TC’de de söylediniz, bugün burada da dile getirdiniz. Bu KKTC ve aileler için oldukça mühim, doğal olarak ki ölenleri geri getirmiyor fakat hakkaniyet anlamında yüreklere su serpilecek, bir teselli olacak” dedi.

“Türkiye’nin davayı yakından takip etmesinin KKTC için oldukça mühim”

Dava için 3 Ocak tarihinin belirlendiğini, KKTC olarak bu sürecin takip edeni olacaklarını ifade eden Bakan Oğuz, Türkiye’nin davayı yakından takip etmesinin KKTC için oldukça mühim bulunduğunu altını çizdi.

Bu mevzuda yapmış olduğu açıklamadan ve yakın ilgisinden dolayı Tunç’a teşekkür eden Oğuz, Tunç ile ek olarak bazı mevzularda görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Bakan Oğuz, buradan sonrasında Hakkaniyet Bakanı Tunç ile KKTC Merkezi Cezaevi’ni ziyaret edeceklerini sözlerine ekledi.

Tunç

Türkiye Cumhuriyeti Hakkaniyet Bakanı Yılmaz Tunç da, KKTC’de bulunmaktan ve misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Türkiye’den kucak dolusu merhabalar getirdiklerini söylemiş oldu.  

Ülkeye ulaştıktan sonra Şampiyon Meleklerin kabrini ziyaret ederek, yakarma ettiklerini, ailelerin acısını paylaştıklarını ve başsağlığı dilediklerini belirten Tunç, arkasından Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sıkıntılı Töre ve Başbakan Ünal Üstel’e ziyaret gerçekleştirdiklerini kaydetti.  

“Yürekleri yakan bir acı”

“Ilk olarak bağşsağlığı temenni ediyorum, hakkaten yürekler dağlanıyor, yürekleri yakan bir acı” şeklinde konuşan Tunç, 6 Şubat depreminde İsias otelde de 35 sporcu ve KKTC vatandaşının yaşamını kaybettiğini ve bundan kendilerinin de oldukça büyük üzüntü duyduklarını altını çizdi.

Tunç, “Şampiyon Meleklerimiz bizim de çocuklarımız” diyerek, acıları tanım etmenin mümkün olmadığını, ailelerin acılarını yürekten paylaştıklarını kaydetti.

6 Şubat depreminin dünya tarihinin en büyük depremlerinden bulunduğunu dile getiren Tunç, binlerce evin yıkıldığını, 50 binden fazla insanoğlunun yaşamını kaybettiğini, 11 vilayetin çöktüğünü, o günden bu yana da yaraların sarılabilmesi için çalıştıklarını söyledi.

Zelzele anından itibaren Hakkaniyet Bakanlığı’nın oldukça büyük bir emek harcama başlattıklarını, 10 bin kişilik yargı görevlisini bölgeye sevk ettiklerini ve deliller toplandığını aktaran Bakan Tunç, soruşturmaların daha sıhhatli yürütülebilmesi amacıyla seferber olduklarını söylemiş oldu.

Bu çerçevede toplanan delillerin üniversitelere teknik araştırma için gönderildiğini, tutuklamalar yapıldığını belirten Bakan Tunç, Adıyaman İsias Otel için dava sürecini yakından takip ettiklerini, bu çerçevede 5 tutuklu bulunduğunu ve duruşmanın 3 Ocak tarihinde yapılacağını kaydetti.

“Türk yargısına güvenelim. Yansız ve bağımsız yargı en doğru sonucu verecektir”

Bakan Tunç sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Dava sonuçsuz mu duracak şeklinde bir kaygı asla olmasın, Türk yargısına güvenelim. Yansız ve bağımsız yargı en doğru sonucu verecektir. Dava açılmış durumda fakat hemen hemen açılmayan davalar da var.”

Sonucu yakından takip edeceklerini ve yargıya güvendiklerini vurgulayan Hakkaniyet Bakanı Tunç, “evlatlarımızın vefatına niçin olanlar, kusurlu olanlar yargının vereceği karar doğrultusunda lüzumlu cezai müeyyideye çarptırılacaktır. Adaletin tecellisinden yanayız” dedi.

Hakkaniyet Bakanı Yılmaz Tunç, tekrar ülkelerimizde bu tür acıların yaşanmaması temennisini de dile getirdi.

KKTC ve Hakkaniyet Bakanlığı içinde Adli İşbirliği Anlaşması’nın bulunduğunu ifade eden Bakan Tunç,  antak kalma çerçevesinde cezai, hukuki mevzular yanında öteki konuların sorunsuz bir halde devam ettiğini söylemiş oldu.

Feci kazada 1 kişi yoğun bakımda

Feci kazada 1 şahıs yoğun bakımda

Hükümlülerin nakli, suçluların iadesiyle ilgili antak kalma çerçevesinde yürüttükleri işler olduğuna dikkat çeken Hakkaniyet Bakanı Tunç, bunların sıkıntısız şekilde devam ettiğini, bu ilişkilerin bundan sonrasında da güçlenerek devam edeceğini kaydetti.

KKTC’de yaşayan insanların rahatlık ve refahının, kendilerinin de rahatlık ve refahı anlamına geldiğini, dolayısıyla Kıbrıs davasının, kendilerinin ulusal davası bulunduğunu vurgulayan Bakan Tunç, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın KKTC’nin bağımsız bir devlet olabilmesi icap ettiğini tüm dünyaya haykırdığını belirtti.

KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı’nda gözlemci üye statüsü almasının önemine işaret eden Tunç, Anavatan Türkiye olarak ulusal davadan ödün vermeden, Kıbrıs Türk halkının hak hukuk ve bağımsızlığını savunmaya devam edeceklerini, KKTC’nin daima yanında olacaklarını sözlerine ekledi.