Ercan Havalimanı’nın tamamen halkın öz malı bulunduğunu ifade eden Turanlı, Kıbrıs’ta yaşayan her Kıbrıslının Ercan’da hakkı bulunduğunu altını çizdi.

Turanlı, “Ben burada bir tek bir hizmetkârım. Kıbrıs halkı ile el ele vererek bu eseri hayata geçirdik. Bu ülkeye daha oldukca şeyler kazandıracağız” dedi.

Turanlı yapmış olduğu yazılı açıklamada, Ercan Havalimanı’nın bugünkü değerlerle ortalama 1 milyar euroya mal bulunduğunu ve  ülke insanının böylesine çağıl bir havalimanını hak ettiğini ifade ederek, “Bu hepinizin malıdır. Havalimanını yaparken de halktan büyük destek aldık. Bu yüzden Kıbrıs Türk halkına teşekkür ediyorum” dedi.

Turanlı şu şekilde devam etti:

 “Kıbrıs, Türkiye’nin atar damarı, Türkiye Kıbrıs’ın can damarıdır. Bunlar birbirinden kopamaz. Buradan el sallarsanız Türkiye’den görürsünüz. Bu halk birbirinden kopamaz. KKTC’de kavga etmeden bu türde yatırımların yapılması şarttır.”

Üstel yarın Güzelyurt ve Lefke'de...

Üstel yarın Güzelyurt ve Lefke’de…

Havalimanın ülkeye yılda 25 milyon euro para akıttığını söyleyen Turanlı, “Bu biçim yatırımlar ülkeye senede 100 milyon eurodan fazla para getirecek. KKTC’nin 30 bin gezgin yatak kapasitesinin 100 bine çıkması gerekiyor” dedi.

-“Türkiye’nin Ercan Havalimanı’nı iç hat uygulamasına almasını istiyoruz”

Antalya’dan Ercan Havalimanı’na günübirlik seferlerin koşul olduğuna dikkat çeken Turanlı, “Biz Türkiye’nin Ercan Havalimanı’nı iç hat uygulamasına almasını istiyoruz. Türkiye’den sabah KKTC’ye gelsinler, Kıbrıs tarihini ve kültürünü gezip görerek akşama evlerine geri dönsünler” dedi.

Emrullah Turanlı, Akdeniz bölgesinde iki üç adanın yılda 7 ile 10 milyon gezgin çektiğini sadece 50 senedir Şimal Kıbrıs’ın bu pastadan hisse alamadığını kaydederek, bu mevzuyu araştırdıklarını ve güvenlik unsurları dahil internasyonal standartlarda bir havalimanı yaptıklarını belirtti.

Ercan Havalimanı mevzusunda yaptıkları çalışmalara da değinen Turanlı, “Ercan’a direkt uçuşlarda engel yoktur. Mevzu siyasidir” dedi.

Turanlı, “İnsanların medenileştiği bu zamanda direkt uçuşların engellenmesinde hukuki hiçbir gerekçe yokken Şimal Kıbrıs halkına zulüm edilmesi kabul edilemez” şeklinde konuştu.

KKTC’ye uçmak isteyen bazı tayyare şirketlerinin eski Ercan Havalimanı hakkında bazı eksikleri bulunduğunu ifade ettiklerini kaydeden Turanlı, “Büyük uçaklar oraya inemiyordu. Fakat, tüm bunların hepsi sonlanmış oldu” dedi.

Turanlı, yeni Ercan Havalimanı’nda en çağıl ve gelişmiş teknolojileri kullandıklarını ve hiçbir şeyden kaçınmadıklarını söyledi.

-“Şimal Kıbrıs, Akdeniz gezgin pastasından hisse almalı”

Akdeniz’in dünya turizminde oldukca ciddi bir paya haiz olduğuna dikkat çeken Emrullah Turanlı, Akdeniz gezgin pastasından hisse almanın mümkün bulunduğunu, tamamen internasyonal normlarda inşa edilen yeni Ercan Havalimanı’nın tüm kriterlere uyduğunu belirtti.

Turanlı şu şekilde devam etti:

“Eski Ercan’da ‘güvenlik ve internasyonal kriterlere uymuyor’ diye söylemlerle sıkıntılar yaşanıyordu. Sadece, 20 Temmuz’dan sonrasında bu süreçler geride kaldı. Biz adaya 10 milyon gezgin geleceğine yürekten inanıyoruz. Dostlarımızın ve komşularımızın ve Şimal Kıbrıs’a uçmak isteyen havayolu şirketlerinin artık hiçbir sıkıntısı da kalmadı.”

Hesaplamalarına nazaran  yılda ülkeye 4 milyon yolcu geldiğini sadece bunu 10 milyona çıkarmayı hedeflediklerini, havalimanı altyapısının ise 15 milyona hedefli olduğuna dikkat çeken Turanlı, şu şekilde devam etti:

“Kıbrıslı Rum komşularımızın eski Ercan’da olduğu benzer biçimde yenisinden de daha çok gezi etmelerini istiyoruz. Gelsinler onları konuk edelim ağırlayalım. Biz siyasal değiliz ilişkilerimiz muhteşem olsun” dedi.

-“Rusya’nın Şimal Kıbrıs’ta temsilcilik faaliyetlerine başlaması mühim”

Rusya’nın Şimal Kıbrıs’ta temsilcilik faaliyetlerine başlamasının sevindirici bulunduğunu özetleyen Turanlı, Şimal Kıbrıs’ın Rus halkının kapısı olduğuna işaret etti.

Turanlı, kısa zamanda Rusya’dan Şimal Kıbrıs’a tayyare seferlerinin başlayacağına olan inancını da dile getirdi.   

Şu anda havalimanında ortalama bin 200 çalışan bulunduğunu özetleyen Turanlı, bu sayının 2 bine çıkacağını ve aileleriyle beraber 10 bin kişinin evine ekmek gideceğini beyan etti.   

-“Ercan’ın etrafı özgür bölge olmalı”

Yeni Ercan Havalimanı’nın ülkeye yatırımcı sayısını artıracağını vurgulayan Turanlı, havalimanın çevresinin özgür bölge olması için bir savaşım başlattıklarını ve bunu halkla beraber başaracaklarını belirtti.

Turanlı Maraş mevzusuna da değinerek, Maraş’a yatırım yapılması icap ettiğini söylemiş oldu.

Türkiye’deki iş yaşamına seslenen Emrullah Turanlı, “Gelin buraya yatırım yapın. Burada oldukca ciddi yatırımlar yapılmalı. Fazlaca kısa sürede öteki ülkelerden de direkt uçakların Ercan’a ineceğine inanıyorum. Bundan dolayı, bu millet bunu hak ediyor” dedi.