Bağış çeki, TC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu tarafınca Yitik Şahıslar Komitesi Kıbrıslı Türk Üyesi Hakkı Müftüzade’ye takdim edildi. Kabulde, Müftüzade’ye, KŞK Üçüncü Üyesine vekaleten Bruce Koepke birlikte rol aldı.

-Feyzioğlu

TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nde yer edinen kabulde konuşan Feyzioğlu, yitik şahıslar meselesinin, insani ve politika üstü bir sorun bulunduğunu altını çizdi ve garantör ülke olarak KŞK’ya her yıl katkıda bulunduklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tatar: KKTC halkı, Türkiye Cumhuriyeti'ne her zaman gönülden bağlı

Cumhurbaşkanı Tatar: KKTC halkı, Türkiye Cumhuriyeti’ne daima gönülden bağlı

Kayıplarının akıbetini merak eden, bekleyen ailelerin acısını yürekten paylaştıklarını dile getiren Feyzioğlu, Yitik Şahıslar Komitesi’nin büyük bir özveriyle çalıştığını ve insanları sevdiklerine kavuşturduğunu belirterek, komitenin emsalsiz hizmetler sunduğunu söylemiş oldu.

Türkiye Cumhuriyeti devleti adına Yitik Şahıslar Komitesi’ne 100 bin dolarlık katkıyı sunmaktan kıvanç duyduğunu ifade eden Metin Feyzioğlu, “Umuyorum bu yıl daha çok aileyi kayıplarına kavuşturabiliriz” dedi.

-Müftüzade

Yitik Şahıslar Komitesi Kıbrıslı Türk Üyesi Hakkı Müftüzade de, anavatan Türkiye Cumhuriyeti’ne, oldukca mühim, kırılgan ve insancıl bir mevzu olan yitik şahıslar mevzusunda her yıl yaptıkları katkı için şükranlarını sundu.

-“Bekleyen ailelere sevdiklerinin mezarı başlangıcında yakarış etme olanağı sağlayacağız”

Daima olduğu benzer biçimde Türkiye Cumhuriyeti’nin yanlarında bulunduğunu ve yardım ettiğini ifade eden Müftüzade, “Bu yıl da Atlılar toplu mezarında bir kazı başlatmış bulunuyoruz. 2015 yılından beridir bekleyen ailelere, sevdiklerinin mezarı başlangıcında yakarış etme olanağı sağlayacağız” diyerek, bu mevzuda da oldukca mutlu bulunduğunu dile getirdi.