Türkiye Kalkınma ve İş birliği Ajansı (TİKA) Lefkoşa Program Ofisi Koordinatörü Havva Pınar Özcan Küçükçavuş ile TC Lefkoşa Büyükelçiliği Basın Müşaviri Cihangir Şahin’in de eşlik etmiş olduğu Feyzioğlu’nu TAK Müdürü Fehmi Gürdallı, TAK Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Akkurt ile TAK yönetim kurulu üyeleri Artun Çağa, Alihan Pehlivan, Meltem Sonay, Aziz Karaaziz ve Züleyha Karaman karşıladı. Feyzioğlu TAK İç ve Dış Haber Merkezlerini gezerek personelle tokalaştı, hatırlarını sordu. Görüşme sonrasında personelle anı fotoğrafı da çekildi.

-Akkurt: “Elçilik ve TİKA’nın TAK’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum”

Ziyarette konuşan TAK Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Akkurt, Rum hücum ve baskıları karşısında Kıbrıs Türk halkının sesini dünyaya duyurmak için 21 Aralık 1973 tarihinde kurulan Türk Ajansı Kıbrıs’ın bu yıl 50. Müessese yılı bulunduğunu kaydetti.

 TAK’ın kurulduğu yıllarda oldukca zor şartlar altında hizmet verdiğini söyleyen Akkurt,  vakit içinde büyüdüğünü, geliştiğini açıkladı. Akkurt TAK’a teknik aygıt desteği elde eden ve TAK’ın dış cephesinin yenilenebilmesi için maddi destek veren TİKA ile TC Lefkoşa Büyükelçiliğine de teşekkürlerini sundu.

-Feyzioğlu: “TAK’dan da tek beklentimiz  objektif olmasıdır”

TC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu da tadilat mevzusunun bir yıl ilkin konuşulduğunu ve meydana getirilen emek verme neticesinde oldukca güzel bir iş ortaya çıktığını söylemiş oldu. Yeni bir binaya geçilmesindense zamanı olan ve yaşanmışlığını bulunan bir binanın daha iyi bulunduğunu düşündüğünü ifade eden Feyzioğlu, “Binalara ruhunu veren yalnız bugün içinde çalışanlar değil, gelmiş geçmiş kimler var ise onlar ve onların tarihte bıraktıkları izlerdir. Merdivenlerden çıkarken Kıbrıs Türkü’nün ulusal mücadelesinin neferlerinin, liderlerinin, kanat önderlerinin ağırlığını ve tüm bunların size yüklediği sorumluluğu hissediyorsunuz” ” diye konuştu.

TAK’ın Kıbrıs Türkü’nün ulusal mücadelesinin başat kuruluşlarından bulunduğunu vurgulayan Büyükelçi Feyzioğlu,  haber alamayan ya da yanlış haber alan bir toplumun doğru karar vermesinin mümkün olmadığını kaydetti.  TAK’ın topluma doğru haber verme görevini objektif ve politika üstü bir halde yerine getirdiğini ifade eden Feyzioğlu, “Ikimiz de TAK’tan izliyoruz hep. Şahsınızda tüm çalışanlara teşekkür ediyorum.  Bugün hayatta olmayan kuruculara ve çalışanlara da rahmet arzuluyorum” dedi.

Feyzioğlu, TAK yetkililerinin üzerlerinde görevlerinin sorumluluğunun bulunduğunu, bunu aralarında yaşayan bir şahıs olarak her gün gördüğünü de kaydetti.

Kıbrıs Türk halkına desteklerinin karşılıksın bulunduğunu vurgulayarak basın özgürlüğünün önemine işaret etti ve TAK’dan da tek beklentilerinin objektif olması, Kıbrıs Türk halkını doğru bilgilendirmesi  bulunduğunu kaydetti. Feyzioğlu,  TAK’a desteğin karşılıksız olarak süreceğini altını çizdi. 

Yurda dönen Cumhurbaşkanı Tatar, Kırgızistan ve Türkiye’deki temaslarını değerlendirdi​​​​

Yurda dönen Cumhurbaşkanı Tatar, Kırgızistan ve Türkiye’deki temaslarını değerlendirdi​​​​

-Gürdallı: “Verilen destek mühim”

TAK Müdürü Fehmi Gürdallı da Feyzioğlu’nun ilgi ve alakasının oldukca mühim bulunduğunu söylemiş oldu ve “Burada zor şartlarda kısıtlı imkanlarla etkinlik yürütüyoruz fakat her sıkıştığımızda Türkiye Büyükelçisi ile TİKA’yı yanımızda görmek biz mutlu ediyor, motivasyonumuzu artırıyor” diye konuştu.

TAK Yönetim Kurulu’nun oldukca demokratik bir yapısı bulunduğunu kaydeden Gürdallı, yönetim kurulu üyelerinin temsil etmiş olduğu kurumlarla ilgili informasyon verdi ve üyeleri Büyükelçi Feyzioğlu’na takdim etti.

Konuşmaların arkasından Feyzioğlu’nun Cumhurbaşkanı Ersin Tatara itimat mektubu sunmuş olduğu esnada TAK foto muhabirleri tarafınca çekilen fotoğrafı takdim edildi.