HAİN PUSUDA İSMİ GEÇEN ÖNAL YAKALANDI… “Falyalı Suikastı” adıyla tarihe kara bir kir olarak geçen Kıbrıslı Türk İş İnsanı Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş’ın haince katledildiği organiz suikastın 8 Şubat 2022’de gerçekleşmesinin peşinden Falyalı’ya yakın isim olarak malum ve organize kabahat çetesi SöylemezLer Çetesi ile ortaklaşa iş icra eden ve 22 aydır firari olan Cemil Önal yakalandı. 

TÜRKİYE’DE DAVA DEVAM EDİYOR… Organize suikastla ilgili Türkiye’de İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaları devam eden, aralarında Söylemezler Çetesi Lideri Mustafa Söylemez ve Mehmet Faysal Söylemez’inde bulunmuş olduğu, Cengiz Şener, Abdürrahim Çelik ve Nadir Yıldız’a Cemil Önal’da eklenecek. Yargı süreci hem KKTC’de hem Türkiye’de devam ederken, suikastla ilgili olarak kırmızı bültenle aranan kilit isim Cemil Önal, Hollanda’nın Zoetermeer kentinde düzenlenen operasyon sonucu kıskıvrak yakalandı.

Dikkat... O yol trafiğe kapatılacak...

Dikkat… O yol trafiğe kapatılacak…

İŞTE O BELGENİN AYRINTILARI… Önal’ın kıskıvrak yakalanması resmi belgelere de yansıdı. Hollanda Internasyonal Suçlular Ceza Mahkemesi’ne yansıyan resmi belgeye Gündem Kıbrıs ulaştı. Ulusal Biriminin değişik bir polis biriminden zanlı ile ilgili olarak Zoetermeer’e yerleşmeye çalıştığına dair bir suç duyurusu alındığı açıklandı. Bunun üstüne yürütülen soruşturmada zanlının kentte yaşamış olduğu tespit edildi. Zanlı pazar gününü pazartesiye bağlayan gece saatlerinde meydana getirilen baskınla yakalandı. Kırmızı Bültenle aranan ve kıskıvrak yakalanan suikast zanlısı Cemil Önal, Den Haag mahkemesinde egemen karşısına çıkartılarak tutuklandı. Türkiye ve Hollanda makamları içinde meydana getirilen resmi yazışmada suikast zanlısı Cemil Önal’ın Türkiye’ye iade edileceği açıklandı.

Kaynak: Gündem Kıbrıs