Hasipoğlu, “Bugün, Ulusal Birlik Partisi olarak 48’inci kurum yıl dönümümüzü kutlamanın onurunu ve Kıbrıs Türk halkına 48 senedir hizmet etmenin haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

UBP Genel Sekreteri Gazimağusa Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu’nun UBP’nin 48. kurum yıl dönümü sebebiyle yayımladığı ileti şöyleki;

“Ulusal Birlik Partisi, Kıbrıs Türk halkını yok olma noktasından özgür, egemen devlet sahibi bir halk noktasına taşıyan mukavemetçi, modern, demokrat, Atatürkçü düşüncenin siyasal oluşumudur. Kıbrıs Türk Federe Devleti’nden, Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne geçiş sürecinde, devletimizin kurulmasında, yaşatılmasında hep “Ulusal Birliğimiz” vardı. UBP’nin başı çekmiş olduğu mevcut Üstel hükümetinin elektrik, dış siyaset, emek verme yaşamı, ekonomik ve mali açılımları, yakın dönemde halkımız için tek tek hayata geçecektir. Bu çalışmalarda, UBP tabanı, Sayın Genel Başkanımız ve hükümetin yanında olmaya devam edecektir.

Kıbrıs mevzusunda Anavatanımızla beraber aynı vizyonu paylaşıyor ve bu uğurda beraberce savaşım ediyor olmamız hepimiz için hayatidir. İki devletli çözüme yetişme yolunda Türkiye Cumhuriyeti’nin koşulsuz yardımı ile devletimizin internasyonal alanda hak etmiş olduğu yeri alma noktasına ulaşacağımıza inancım sonsuzdur. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar”ın seçilmesinden sonrasında Cenevre”de BM ile görüşmede ortaya koyduğumuz yeni dış siyaset vizyonu ve Maraş açılımı Kıbrıs siyasetine damga vuran iki mühim vakadır. Bunlara Pile’de yaşayan vatandaşımıza yol götürme mevzusundaki kuvvetli duruşumuz ve uzlaşarak muvaffak olmamız partimizin dik duruşunun öteki bir göstergesidir.

Partimiz, tüm internasyonal aktörlerle görüşmeye devam ederek, haklı davamızı anlatmaya devam edecektir. Tersine, bu adımları atmaz isek, vatanımıza ve milletimize saygısızlık etmiş olur, işte o vakit utanırız ve gideriz. Halkımızın bizlere vermiş olduğu yetkiyi sadece halkımız alır. Biz UBP olarak, ne bazıları benzer biçimde covid döneminde alevden gömleği giymekten kaçındık, ne de bigün bile maaş ödeyemeyen bir hükümette yer aldık. Zamanında tünelin ucunda ışık göremiyorum diyenler, halkın iradesini beklemeden gittiler.

Bugüne dek enerjisini halkın birliğinden almış, Kıbrıs Türk halkına, refah dolu bir gelecek, kendi toprakları üstünde aklı hür vicdanı hür bir gençlik yaratmak, Anavatan Türkiye ile daha kuvvetli bağlar oluşturmak için var gücüyle hizmet etmeye çalışan partimiz ve Genel Başkanımız öncülüğündeki hükümetimiz, çalışmalarını büyük bir yoğunlukla 2027 yılına kadar sürdürme kararlılığındadır.

Hafta boyunca yağmur bekleniyor

Hafta süresince yağmur planlanıyor

Bu duygu ve düşüncelerle Ulusal Birlik Partisi’nin 48’nci yaşını candan duygularla kutlar, partimizin bugünlere kadar gelmesini elde eden, hizmet veren, sahiplenen ve bugün aramızda olmayan tüm UBP’lileri rahmet ve saygıyla anar, aramızda olan herkesi sevgiyle kucaklarım.

Birlik içinde, kuvvetli şekilde nice 48 seneler temenni ediyorum “