Tatar: Haksız ambargolar son bulmalı

Tatar: Haksız ambargolar son bulmalı

“Türkiye Anadolu Aşçılar Federasyonu ” ve “Akdeniz Gastronomi ve Mutfak Yıldızları  Derneği” öncülüğünde gerçekleşen 4. Internasyonal Gastronomi ve Mutfak Yıldızları  Buluşmasında Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni Internasyonal Final Üniversitesi gastronomi ve mutfak sanatları kısmı temsil etti.

36 ülkeden, 46 kategoride yüzlerce şef ve şef talibi yarıştığı ve 4 gün devam eden etkinlik kapsamında seminer, açık oturum, sunum, forum yanında Dünya gastronomi dünyası yıldızlarının, ustalaşmış şeflerin, gastronomi ve mutfak sanatları akademisyenlerinin, gezim sektörü yöneticileri ve gastronomi sektöründe hizmet veren firmaların buluşmuş olduğu devasa bir platform oluşturuldu.

Gastro Antalya 2023,  yarışmalarında Şimal Kıbrıs’tan katılan tek üniversite olan ve internasyonal yarışmalarda bir oldukça ödül ve dereceyesi bulunan Internasyonal Final Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları kısmı öğrencileri değişik kategorilerde 3 altın madalya ve 4 gümüş madalya kazanarak başarı elde ettiler.

Kemal Ferit, Dervişe Demir ve Selim Yeşilpınar’ın öncülüğünde yarışmaya katılan öğrencilerin almış olduğu ödüller şu şekilde: 
Baran Savga Balık tabağı altın madalya. 
Eylül Arabul Makarna tabağı altın madalya.
Sevda Aslan Ana yiyecek tabağı altın madalya.
Busenaz Senedir tatlı tabağı gümüş madalya.
Eylül Arabul, Sevda Aslan, Busenaz Senedir ekip yarışmasında 3 gümüş madalya.