Emek verme ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu ile Sıhhat Bakanı Hakan Dinçyürek, Meclis önüne çıkarak eczacılarla görüştü.

Eczacılar Birliği Başkanı Ümit Öksüz burada yapmış olduğu açıklamada, eczacıların yaşam haklarının ellerinden alındığını belirterek, “düşünün bir soruşturma oluyor, meslektaşlarımız içeri girip çıkıyor, tüm banka hesapları blokeli. Köylerdeki eczanelerin reçete yazan bilgisayar ekranları kapalı. Bugün köylerde yaşayan vatandaşlar, toplumsal sigorta reçetesine erişse bile gidip işlem meydana getirecek eczane bulamıyor. Keşke zamanında SSK’nin kendi hazırladığı sözleşme gereğine uyulsaydı. Bu yapılsaydı bunlar olmazdı. Eczacının yeri kodes değildir. Biz artık eczanelerimize huzurla gitmek isteriz” diye konuştu.

İşlerini aklı selim bir halde yapamadıklarını dile getiren Öksüz, taleplerinin soruşturmanın en süratli şekilde tamamlanması bulunduğunu kaydetti.

Gardiyanoğlu: Toplumsal sigortalarda bir sorumsuzluk var ise ihtiyaç duyulan yapılacaktır
Emek verme ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu da konuşmasında, süreçle ilgili son detayları paylaştı, şunları söylemiş oldu:

“Düzmece reçete soruşturmasından ilkin bakanlığımızda ilgili birliklerle toplantılar yapılmış oldu. Bu süreç içinde elimizdeki tüm data ve verileri tüm birliklerle paylaştık, gizli saklı bir şey yapmadık. Soruşturma başladığında eczacıların Toplumsal sigortalardan talepleri oldu, güvenilirlik istediler, toplumsal sigortalar tarafınca kabul edildi, sözleşmeler düzenlendi. Sonraki süreçte bu bağ koptu. Biz Eczacılar Birliği ile istedikleri benzer biçimde çalışmalarımıza başladık. Biz soruşturmaya müdahil taraf olarak hiçbir kesime yaptırım yetkimiz yoktur. Toplumsal Sigortaların denetlenmesiyle iglili suçu olan var ise çeksin dedim, hala aynı noktadayım. Polis şu an lüzumlu emek harcamaları yapmaktadır. Eğer içerde de bir sorumsuzluk var ise ihtiyaç duyulan yapılacaktır. Son 3 aydır paydaşların attıkları adımları takdirle karşılıyorum. Yedi gün içinde halkımızın ilaca rahat ulaşımını sağlayacak sistem de hayata geçecektir.”

Dinçyürek: Sonuna kadar hekimimize de doktorumuza da haiz çıkacağız
Sıhhat Bakanı Hakan Dİnçyürek’de, hekimlerin de eczacıların da sıhhat sisteminin eğer olmazsa olmazı bulunduğunu belirterek, “benim eczacı, doktor dostum müteberdir. Bu meslek insan yaşamını kurtaran onurlu bir meslektir. Sonuna kadar haiz çıkacağız” diye konuştu. 

Tatar ve Hristodulidis BM yeni yıl resepsiyonunda bir araya geldi

Tatar ve Hristodulidis BM yeni yıl resepsiyonunda bir araya geldi

Süreci üzüntü ile karşıladıklarını belirten Dinçyürek, bu yaşananların tekrar yaşanmaması için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini kaydetti.