Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Ulusal Güvenlik Genel Kurulu toplantısını değerlendirdi.

Bakan Ertuğruloğlu, Ankara'daki bombalı saldırı girişimini lanetledi

Bakan Ertuğruloğlu, Ankara’daki bombalı hücum girişimini lanetledi

Üstel, MGK bildirisinde yer edinen net ifadelerin Türkiye’nin, kayıtsız şartsız KKTC’nin yanında olacağının açık teyidi bulunduğunu açıkladı.

Ek olarak Üstel, “Türkiye’nin ortaya koyduğu, bu dik duruş halkımıza güç ve itimat vermektedir” şeklinde konuştu.

Başbakan Üstel’in tam açıklaması şöyleki:

“Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında meydana gelen Türkiye Ulusal Güvenlik Kurulu toplantısından sonrasında gösterilen MGK bildirisinde;
“Birleşmiş Milletler Sulh Gücü’nün Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin egemenliğine ve Kıbrıs Türklerinin en temel insani gereksinimlerine yönelik çifte standartlı tutum ve faaliyetlerinin tarafsızlık yükümlülüğüyle bağdaşmadığı ve itibarını zedelediği; bu çerçevede, sulh gücünün KKTC’deki faaliyetlerinin KKTC makamlarıyla varacağı bir yazılı mutabakat kanalıyla hukuki zemine oturtulması ihtiyacının bir kez daha ortaya çıkmış olduğu ifadelerine yer verilmiş ve Türkiye’nin, internasyonal hukuk ve antlaşmalardan meydana gelen hakları çerçevesinde Kıbrıs Türklerinin güvenliği ve huzurunun teminatı olmaya devam edeceği vurgusu yapılmıştır.
Bildiride yer edinen bu net ifadeler, Anavatan Türkiye’nin, güvenliğimizin söz mevzusu olduğu her durumda, kayıtsız ve şartsız yanımızda bulunduğunun ve olacağının bir kez daha açık teyididir.
Haklı davalarımızda, Anavatan Türkiye’nin her platformda Kıbrıslı Türkler adına ortaya koyduğu, bu dik duruş ve kararlılık, milletimizin et ve tırnak benzer biçimde ayrılmaz bir parçası olan halkımıza güç ve itimat vermektedir.
Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, emin, yürekli ve samimi bu duruşundan dolayı şahsım ve halkımız adına teşekkür ediyorum.”