Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı, Başbakan Ünal Üstel, köy gezileri kapsamında Karaoğlanoğlu, Çatalköy ve Esentepe’yi ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi.   

 Ziyaretlerde konuşan Başbakan Üstel, hükümetin göreve geldiğinden beri verdiği sözleri yerine getirdiğini belirterek, yasalar ve reformlara ilgili olarak Türkiye Cumhuriyeti ile en yüksek düzeyde istişareler yapılmakta bulunduğunu söylemiş oldu.    

Meclis’in açılmasının arkasından, halkın refahı için birçok yeni yasal düzenleme yapılacağını ifade eden Üstel, gündemlerindeki ilk maddenin ülke kalınma planı olacağını kaydetti.

“Ülkesel fiziki planı güncelleyeceğiz”    “

Uzun süredir ülkenin bir kalkınma planı yoktu bu da gündemimizdeki ilk madde olacak. Ülkeyi tekrardan yapılandırmak ve daha iyi duruma getirmek için ülkesel fiziki planı güncelleyeceğiz. Her ilçede nüfus ve altyapı mevzularını ele alacağız” diyen Üstel, bu kapsamda gelecek hafta Türkiye’den ilgili bakanlıkla bir görüşme gerçekleştireceklerini söylemiş oldu.

“Kalkınma programı oluşturacağız”    

Başbakan Üstel, kısa orta ve uzun vadeli bir kalkınma programı oluşturulacağını da belirterek, bu programın Mart 2024’e kadar tamamlayacağını aktardı.    E-devlet mevzusuna da değinen Üstel, e-devletin 2024’de hayata geçeceğini ve ülkenin hantal yapıdan kurtularak dijital bir döneme geçeceğini söyledi.

“10 yıl vadeli yeni bir kredi paketi açıklayacağız”    

Başbakan Üstel, kırsal bölgelerde, kırsal kesim arsaları dağıtıldığını, şehirlere ise toplumsal konut projeleri hazırladıklarını söyleyerek, bu mevzuda 10 yıl vadeli yeni bir kredi paketi açıklayacaklarını deklare etti.    

Üstel yaşam pahalılığı ödemesinin 2024’de yılda iki defadan üç defaya çıkarılması için emek harcamalar yapılacağını, ek olarak göç yasası ile işe girenlerin maaşları ile ilgili düzenleme yapılacağını söyledi.    

Konuşmasında yol çalışmalarına da değinen Üstel, Girne doğu çevre yolu ile ilgili kamulaştırma problemininin yüzde 90’ının çözüldüğünü, tamamının çözülmesinin arkasından ise yolun yapımına başlanacağını söylemiş oldu.    Üstel, Alsancak – Karşıyaka içinde birinci etap çalışmasının bittiğini, projenin ikinci etabının ise yakında başlanacağını belirtti.

“2024, 2023’den daha iyi olacak”  

 “2024, 2023’den daha iyi olacak” diyen Üstel, Türkiye Cumhuriyeti ile imzalanan tutumsal ve mali ortaklık protokollerinin halkın refahı için hayata geçirileceğini söylemiş oldu.    Başbakan Üstel, konuşmasında ilaç yolsuzluğuna da değinerek, ülkede ilaç sıkıntısı varken bu şekilde yasadışı yolların kabul edilebilir olmadığını söylemiş oldu ve “Yapanın yanına kalmayacak” dedi.  

Cumhurbaşkanı Tatar: MGK açıklaması bizleri mutlu etti

Cumhurbaşkanı Tatar: MGK açıklaması bizleri mutlu etti

Ercan Havalimanı’na ilişkin olarak ise Üstel, havalimanında mevcud eksikliklerin kısa sürede giderileceğini, yolcu ve tayyare sayısını çoğaltmak için çaba harcayacaklarını beyan etti.

“e-vize uygulaması başladı”    

Başbakan Üstel, e-vize uygulaması başladığını, bununla beraber de ülkeye giriş çıkışlar mevzusuna daha sıkı önlemler alınacağına dikkati çekerek, ülkenin yol haritasının, 2033’ kadar belirleneceğini söyledi.    Üstel, şampiyon meleklerin Anıt mezarlarının yapımına Salı günü başlanacağını da deklare etti.    Başbakan Ünal Üstel ziyaretlerde yapmış olduğu konuşmalarda Kıbrıs mevzusuna da değindi    Üstel, adada bir çözüm olacaksa bunun egemen ve eşit internasyonal haklara haiz iki ayrı devlet şeklinde olabileceğini söyleyerek, “internasyonal eşit statülere haiz iki ayrı egemen devlet statüsü olmadan masaya oturulmayacak” dedi.