UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, bölge gezileri kapsamında, Girne Boğaz ve çevre köylerinden vatandaşlarla bir araya geldi.

Üstel’e eşi Zerrin Üstel, UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, Maliye Bakanı Özdemir Berova, Sıhhat Bakanı Hakan Dinçyürek, Emek harcama ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Girne İlçe Başkanı Bülent Kutay ve partililer birlikte rol aldı.

UBP Genel Başkanı ve Başbakan Üstel, vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı.           

UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel konuşmasının başlangıcında devamlı olduğu benzer biçimde ilkin bölge halkına yemin etti, beklentilerini dinledi ve sorularını yanıtladı.

Uzun süredir konuşulan Kablo ile elektrik projesinde ilk kez resmî adımı atmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Üstel, Kısa sürede açıklamasını yapacağız. Kablo döşemesi için fizibilite emek harcamaları başladı. Elektrik kesintilerinden artık büyük seviyede kurtulacağız. Arz güvenliğini elde etmiş olacağız” dedi.

Elektrikte kısa dönem içinde yeni adımlar atacaklarına işaret eden Üstel, yakında ihalesinin biteceğini, yeni jeneratörlerle KIB-TEK’e takviye yapacaklarını söylemiş oldu.                                                                   

AKSA ile 1 yıl sonrasında masaya oturacaklarını ifade eden Üstel, “Maliyeti konuşacağız. 5 yıl içinde kablo ile elektrik gelmezse, AKSA ile sözleşme fesih olacak” dedi.

Tatar, açılımının üçüncü yıldönümünde Maraş’ı ziyaret etti... “Burayı açma kararı elbette hukukiydi”

Tatar, açılımının üçüncü yıldönümünde Maraş’ı ziyaret etti… “Burayı açma sonucu normal olarak hukukiydi”

Yeni Ercan’ı açtıklarını, fakat bunu kafi görmediklerini ifade eden Üstel, “Yeni oteller 2024 Yılı’nda hizmete girecek. Yatak sayımız aniden 40 Bin olacak. 2024 Yılı’nda daha fazlaca gezgin, daha fazlaca talebe, daha fazlaca uçuş için çalışmalarımızı artırdık” diye konuştu.

Türkiye’den seferlerin artması için THY ve Anadolu Jet ile son günlerde mühim görüşmeler yaptıklarını açıklayan Üstel, ekonomik uçuşlarla KKTC’ye geliş için meydana getirilen çalışmalarda somut adımların 2024 yılı içinde görüleceğini söylemiş oldu.

Kıbrıs Mevzusunda Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Tatar’ın KKTC’nin internasyonal camiada yerini alması için ortaya koyduğu çabaları yürekten desteklemeye devam edeceklerini ifade eden Üstel, “Tanınma için kollar sıvandı. Hükümetin görevi KKTC’yi buna hazır hale getirmektir. Gerekeni yapamaya devam edeceğiz” dedi.

HASİPOĞLU

UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu da Başbakan Üstel’in başkanlığındaki hükümetin mühim projeleri hayata geçirmeye devam edeceğini belirtti ve “Uzun süre sonrasında hem icraat meydana getiren hem parti bütünlüğünü korumuş olan bir Genel Başkanımız var. Ilk olarak bir abimiz olarak kendisine katkıları için teşekkür ediyoruz” dedi.

DİNÇYÜREK

Sıhhat Bakanı Hakan Dinçyürek de Başbakan Üstel’in takdiri ile Sıhhat Bakanı görevi aldığına işaret ederek, Üstel’den de aldıkları talimatlarla, kısa sürede bazı noktalarda tedbir aldıklarını ve daha işlevsel bir sistem yaratmaya başladıklarını söylemiş oldu.

GARDİYANOĞLU

Emek harcama ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu da Başbakan’ın takdiri ile göreve geldiğine işaret ederek, Emek harcama hayatında mühim adımlar atmaya devam edeceklerini söylemiş oldu.

KUTAY

UBP Girne İlçe Başkanı Bülent Kutay da “İlk kere bir genel başkanın bölgelere böylesine sık ziyaretler yaptığına işaret etti ve “ Bu da bizi fazlaca mutlu ediyor, daha da motive ediyor” diye konuştu.