Başbakan Üstel ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı bugün Lapta Alsancak Çamlıbel Belediye Başkanı Fırat Ataser ile beraber Girne- Alsancak yolunda incelemede bulunmuş oldu.

Üstel

Başbakan Ünal Üstel, uzun zamandan beri devam eden yolun üçüncü etabının ihalesinin tamamlanarak yapım çalışmalarının başladığını, yolun Lapta oteller bölgesine kadar çift şerit olarak gideceğini, orta refüjlerin ışıklandırılacağını, kaldırımlar yapılacağını belirtti.

Üstel, daha güvenli ve rahat gezi için lüzumlu düzenlemelerin ele alındığını söyleyerek, Alsancak kavşağıyla ilgili teknik dairelerin, kurumların çalışmalarıyla yeni bir düzenleme yapılacağını, Alsancak girişinde trafikte yaşanmış olan sıkışıklığı gidermek için çalışmaların tamamlandığını belirtti.

Alsancak girişindeki arsaların sahiplerinin özveri göstermesiyle yolun rahatlaması için çember yapılmasına karar verildiğini dile getiren Üstel, “Alsancak kentine yakışan bir giriş yapılması için düzenleme yapılacak” dedi.

Üstel, yolun 3-4 ay içinde tamamlanacağını ve trafikle ilgili hiçbir sıkıntının kalmayacağını söyleyerek, katkı koyan her insana teşekkür etti.

Arıklı

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, yol üstündeki en mühim sorunlardan birinin Alsancak girişindeki kavşak bulunduğunu söyleyerek, bu probleminin Başbakan Üstel  ve Belediye Başkanı Ataser’in girişimleriyle çözüldüğünü kaydetti.

Alsancak’ın bölgedeki en büyük köylerden biri bulunduğunu, köyden ana yola çıkış noktasında  problemler yaşandığını dile getiren Arıklı, probleminin büyük seviyede çözüldüğünü belirtti.

Arıklı, Ataser ve Üstel’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Tatar: Azerbaycan’la ilişkilerimizde artık yeni bir döneme girdik

Cumhurbaşkanı Tatar: Azerbaycan’la ilişkilerimizde artık yeni bir döneme girdik

Ataser

Lapta Alsancak Çamlıbel Belediye Başkanı Fırat Ataser,  Alsancak girişinde çember uygulamasına yönelik sıkıntıların aşıldığını belirtti.

Ataser, vatandaşın da verdiği destekle çember yapılacağını dile getirerek, Üstel ve Arıklı ile yüklenici firmaya, tüm kurumlara ve alın teri döken her insana teşekkür etti.