Üstel, gecenin 3 devlet tek millet söyleminin teyidi ve KKTC ile Azerbaycan arasındaki diplomatik, kültürel ve ekonomik ilişkilerin gelişmesi adına bugüne dek atılmış en büyük adım bulunduğunu belirtti.

Başbakan Ünal Üstel, Azerbaycan’ın başkenti BAKÜ’de meydana gelen, KKTC’den mühim sayıda Sivil Cemiyet Kuruluşu, oda ve birlik temsilcisinin yanında mühim sayıda Azerbaycan Milletvekili, Bakan, sivil cemiyet kuruluşu temsilcisi ve iş insanının katılmış olduğu KKTC Kültür ve Tanıtım Günleri açılış gala gecesini değerlendirdi.

Üstel, geceyi, “3 Devlet tek millet söyleminin teyidi ve KKTC ile Azerbaycan arasındaki, diplomatik, kültürel ve ekonomik ilişkilerin gelişmesi adına bugüne dek atılmış en büyük adım” olarak vasıflandırdı.

Sağlık Bakanı, Lefke Cengiz Topel Hastanesi'ni ziyaret etti

Sıhhat Bakanı, Lefke Cengiz Topel Hastanesi’ni ziyaret etti

Geceye katılan pek oldukça Azerbaycanlı siyasetçi ile görüşme şansı bulduklarını da ifade eden Başbakan Üstel, “Geceye katılan hepimiz bundan sonraki atılacak oldukça daha büyük ve mühim adımlara hazır. Bunun zamanının geldiğini o salondaki hepimiz yüreğinde hissetti. Bizlere burada gösterilen saygıyı, ilgiyi ve yakınlığı, Anavatan Türkiye haricinde dünyanın hiçbir dünya ülkesinde görmedik. Azerbaycanlı kardeşlerimize ev misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum’. dedi.

Mevlananın ‘Aynı dili konuşanlar değil aynı duyguları paylaşanlar anlaşırlar’ sözünü de hatırlatan Üstel, ‘Bakü’de aynı dili konuşuyoruz hem de aynı duyguları paylaşıyoruz. Bunu görmek bizi oldukça mutlu etmiştir.” dedi.