Başbakan Ünal Üstel, Sıhhat Bakanı Hakan Dinçyürek ve Maliye Bakanı Özdemir Berova, bugün, yapımı devam eden yeni Girne Dr. Akçiçek Hastanesi’nde araştırmalarda bulunmuş oldu.

Yeni hastanenin, 114 yatak, 5 ameliyathane, 10 yoğun bakım yatağı, diyabet yatakları, teşhis ve tanı imkanlarıyla tam donanımlı bir hastane olacağı kaydedildi.

-Üstel

Başbakan Ünal Üstel, hükümetin göreve ulaştığında yarım kalan projeleri ve altyapıları tamamlayacağı sözünü verdiğini, bu doğrultuda projelerin tamamlanmakta bulunduğunu, yeni projelerin de hayata geçeceğini söylemiş oldu.

Üstel, Girne-Alsancak yolunun da üçüncü etabın tamamlanmasıyla biteceğini, rahat ve güvenli seyahatin sağlanacağını belirtti.

Yeni Girne Hastanesi’nin 2024 yılı içinde tamamlanarak hizmete gireceğini söyleyen Üstel, Girne bölgesinin turizmin kalbi ve devamlı büyüyen bir bölge bulunduğunu, nüfusun arttığını kaydetti.

Hastanenin iç mefruşatının finansmanının Anavatan Türkiye ile KKTC içinde imzalanan protokoller çerçevesinde tamamlanacağını söyleyen Üstel, tam donanımlı bir hastane olacağını belirtti.  

Üstel, hükümetin bir buçuk yılda yapmış olduğu icraatlara değinerek, “söz ola konuşmadıklarını, icraatları sonuçlandırmak için yola çıktıklarını” söylemiş oldu.

Yeni, uygar, dört dörtlük bir hastaneye hizmete sunacaklarını dile getiren Üstel, Lefkoşa, Güzelyurt hastaneleri, Pamuklu ve Lapta sıhhat ocaklarının da sırada bulunduğunu, tek tek gözden geçirileceklerini belirtti.

Üstel, ülkede istikrarın sağlandığını 2027’ye kadar halkı rahatlatacak projelerin tamamlanmaya devam edeceğini altını çizdi.

Bugün, UBP’nin 48. kurum yıl dönümünü olduğuna işaret eden Üstel, Filistin-İsrail arasındaki çatışmalar tüm şiddetiyle devam eder, insanların yaşamını yitirirken kutlama yapılamayacağını, bundan dolayı resepsiyonun ileri bir tarihe ertelendiğini belirtti.

Erhürman: Aldığımız her litre benzinde ödediğimiz vergi 20 günde 6,5 katına çıktı

Erhürman: Aldığımız her litre benzinde ödediğimiz vergi 20 günde 6,5 katına çıktı

“Dileğimiz bir an ilkin barışın tecelli etmesidir” diyen Üstel, KKTC halkının savaşların acısını oldukça iyi bildiğini söylemiş oldu.

KKTC’ye barışın 1974 Sulh Harekatı ile geldiğini dile getiren Üstel, barışı getiren Anavatan Türkiye’ye şükranlarını sundu.

Üstel, hastane inşaatında katkısı olan her insana teşekkür etti.

-Dinçyürek

Sıhhat Bakanı Hakan Dinçyürek de yeni Girne Dr. Akçiçek Hastanesi inşaatının hızla ilerlediğini, hedefin 2024 senesinde hizmete girmesi bulunduğunu belirtti.

Yeni hastaneyle ilgili data veren Dinçyürek, 114 yatak, 5 ameliyathane, 10 yoğun bakım yatağı, diyabet yatakları, teşhis ve tanı imkanlarıyla tam donanımlı bir hastane olacağını söylemiş oldu.

Yeni hastanelerde çalışacak, gelişen teknolojiye uygun hizmet verecek personel için emek harcama yapıldığını dile getiren Dinçyürek, Yataklı Tedavi Kurumları Yasası’nın Meclis’ten geçtiğini, yeni sıhhat personelini kazandırmak için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Anavatan Türkiye ile istişare içinde çalışmaların devam ettiğini söyleyen Dinçyürek, süratli yol alma hedefinde olduklarını beyan etti.

Dinçyürek, yeni hastaneyi 2024 senesinde tam donanımlı bir halde hizmete sunmak için çalıştıklarını söylemiş oldu.

-Berova

Maliye Bakanı Özdemir Berova ise, Girne’nin sıhhat anlamında en mühim problemlerinden birine çözüm getirecek yeni Girne Hastanesi’nin büyük bir ihtiyacı ödeyeceğini belirtti.

Berova, hastanenin gelecek yıl hizmete gireceğini söyleyerek, tam donanımlı bir hastane olacağını kaydetti.

Girne’nin nüfusunun arttığını, bu hastanenin sıhhat hizmetlerinden yararlanması adına bölgeye güç katacağını dile getiren Berova, ortaya güzel bir yapıt çıkacağını söylemiş oldu.