Üstel’e, Genel Yazman Oğuzhan Hasipoğlu, Maliye Bakanı Özdemir Berova, Ziraat ve Naturel Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, Lefkoşa Milletvekili ve İlçe Başkanı Ahmet Savaşan, Girne İlçe Başkanı Bülent Kutay ve partililer de birlikte rol aldı. 

HER BÖLGE İÇİN ÖZEL PROJE 
Ziyaretleri esnasında bölge insanının yoğun ilgisi ile karşılaşan UBP Genel Başkanı ve Başbakan Üstel, hükümet icraatlarını anlatırken, ülke kalkınma planının öncelik bulunduğunu altını çizdi; her bölgeye hususi yeni projelerin de müjdesini verdi.

KARAOĞLANOĞLU İÇİN 2 YENİ PROJE

“Halkımıza hükümetimizin icraatlarını anlatmak için yollardayız. Vatandaşımızın gösterdiği ilgiden son aşama memnunuz. Gezilerimizde, ülkemizin genel sorunlarının yanında bölgesel sorunlara da tek tek el atıyoruz. Halkımızın ayağına yalnız icraat anlatmaya ya da dert dinlemeye değil bölgesel sorunlara çözümler üreterek gidiyoruz. Bugün bölgenin problemlerine ilişkin 2 projemizi bölge halkı ile paylaştık” diyen Üstel şöyleki konuştu:

Karaoğlanoğlu S Bölgesi’nde, senelerdir derenin yarattığı bazı çevresel sorunları gideriyoruz. Karaoğlanoğlu senelerdir şikayetçi idi… Çözüyoruz… Projeyi 2024 Bütçesine koyduk. Yeni bütçede bu dereyi ve pınarı ıslah edeceğiz ve köyde yaşanmış olan bu problemi kökten çözerek, dere ve pınar suyunun denizle buluşmasını sağlayacağız. Fizibilite hazır. Bu yeni projeyi paylaşmak isterim. Projeyi 2024 Yılı’nda yapacağız… Teknik ve Mali boyutunu da sizlere özetlemek gerekirse özetlemem gerekirse… 350 metre uzunluğundaki derenin ıslahı ve betonarme kanala kenar duvarları 2.5 metre olacak şekilde planlanıyor… 2024 bütçe öngörülerine bakılırsa ortalama 14 milyon 600 bin TL olarak hesaplandı… Karaoğlanoğlu gençlerine de bir müjde veren Üstel, “Yeni bir alan daha kazandırıyoruz. Spor Dairesine ilişik, futbol sahası tarafındaki araziyi Karaoğlanoğlu Spor Kulübü’nün kullanımına veriyoruz. Mevcut futbol sahasını da iyileştireceğiz. Emirini verdik” dedi.

ÇATALKÖY YOLU

Başbakan Üstel'den Dünya Turizm Günü mesajı

Başbakan Üstel’den Dünya Gezim Günü mesajı

Üstel, Girne Doğu Çevre Yolu ile ilgili kamulaştırma problemininin yüzde 90’ının çözüldüğünü, tamamının çözülmesinin arkasından yolun yapımına derhal başlanacağını söylemiş oldu. Üstel, Alsancak – Karşıyaka içinde birinci etap yol çalışmasının bittiğini, projenin ikinci etabının ise fazlaca kısa sürede başlanacağını belirtti.

ESENTEPE’YE SPOR SALONU

Esentepe’ye yapılmakta olan spor salonunun son etabı için, 2024 bütçesine lüzumlu kaynağın aktarılacağını belirten Üstel, salonu, 2024 yıl sonuna kadar bitirmeyi hedeflediklerini söylemiş oldu

BAHÇELİ’NİN SU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Üstel, “ Bahçeli köyünde yurttaşlarımızın yaşamakta olduğu su sıkıntısı ile ilgili Ziraat Bakanlığımız tüm hazırlıklarını yapmıştır. Çatalköy – Esentepe Belediyesi’nin de lüzumlu emekleri tamamlaması sonrasında, çabuk olarak projeye başlayacağız ve bu bölgede köylülerimizin yaşamış olduğu su problemi çözülecek” dedi.

KALKINMA PROGRAMI HAZIRLIYORUZ

Iktisat yönetimi açısından, kısa, orta ve uzun vadeli bir kalkınma programı hazırlanacağını da açıklayan Üstel, sözkonusu programın Mart 2024’e kadar tamamlanacağını söylemiş oldu. Üstel, kalıcı düzeltim anlayışı içinde ekonomik ve siyasal adımları kararlılıkla atarken, Türkiye Cumhuriyeti ile en yüksek düzeyde istişarelerin sürdüğünü de altını çizdi. Yeni yasama döneminde, halkın refahı ve alım gücü için birçok yeni yasal düzenleme yapacaklarını da ifade eden Üstel, gündemlerindeki ilk maddenin ülke kalkınma planı olacağını deklare etti Üstel, “Fazlaca uzun süreden beri ülke kalkınma planı yapılmıyor. Biz bunu önemsiyoruz. Ülkeyi tekrardan yapılandırmak ve daha iyi duruma getirmek için ülkesel kalkınma planını hazırlıyoruz. Her ilçede nüfustan, altyapı gereksinimlerine kadar tüm mevzuları 300’e yakın uzmanla ele alacağız ve hem 5 senelik hem de 10 senelik vizyonumuzu ortaya koyacağız” dedi. Bilişim dünyasının haricinde kalamayacaklarını, teknolojik altyapıyı dönemin gereklerine uygun hale getirmek için de mühim adımlar attıklarını kaydeden Üstel, e-devlet uygulamasının da 2024’de hayata geçeceğini söylemiş oldu.

KIRSAL KESİM ARSASI, YENİ KREDİ

Kırsal kesim arsalarını gençlerle buluşturmaya devam edeceklerini ifade eden Üstel, toplumsal konut projelerinin genişleyeceğini, 10 yıl vadeli yeni bir kredi paketinin de hazırlığının yapıldığını deklare etti. Yaşam pahalılığı ödeneğinin yılda 3 kez yapılması için Maliye Bakanlığı’nın görevlendirdiğini belirten Üstel, bu mevzuda lüzumlu adımların atıldığını beyan etti; 47/2010 Yasası ile kamuya girenlerin maaşlarının artırıldığını da söyleyen Üstel, emek harcama ve ücretlerde eşitlik ilkesini önemsediklerini bu ve benzeri mevzuları atılacak adımlarla ortadan kaldıracaklarının müjdesini verdi.

“2024, 2023’DEN DAHA İYİ OLACAK”

“2024, 2023’den daha iyi olacak” diyen Üstel, Türkiye Cumhuriyeti ile imzalanan tutumsal ve mali ortaklaşa iş protokollerinin halkın refahı için hayata geçirileceğini söylemiş oldu. Başbakan Üstel, konuşmasında polisin yürüttüğü ilaç soruşturmasına da değinerek, ülkede kabahat işleyen kim olursa olsun hepimiz hakkaniyet karşısında hesap vermelidir. Bu mevzuda yargımıza güveniyoruz. Soruşturmalar noktasında polisimize her tür yardımı yapıyoruz. Mevzunun fazlaca kısa bir süre içinde çözüleceğini ve mahkemece suçlu bulunanların kesinlikle cezalarını çekeceğini söylemiş oldu. dedi. Ercan Havalimanı’na ilişkin olarak ise Üstel, havalimanında mevcud eksikliklerin kısa sürede giderileceğini, yolcu ve tayyare sayısını çoğaltmak için çaba harcayacaklarını beyan etti. Başbakan Üstel, e-vize uygulaması başladığını, bununla beraber de ülkeye giriş çıkışlar mevzusuna daha sıkı önlemler alınacağına dikkati çekerek, uzun vadeli yol haritalarımızı çıkarıyoruz, her ülkenin en büyük sıkıntılarından biri plansız programsız yol yürümektir. Biz bunu gördük. Dünya ya açılmak istiyorsak dünyaya hazır hale gelmemiz lazım” dedi.