Yağcıoğlu: Okulların tadilat ve yenileme çalışmaları 2024 yılında tamamlanır 

Yağcıoğlu: Okulların tadilat ve yenileme emek harcamaları 2024 senesinde tamamlanır 

Gençlere kendisine gösterdikleri sıcak ilgi ve samimi destekten dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlamış olan Üstel, “Gençlerimiz ülkemizin geleceği adına en mühim varlıklarımız. Yanı başımızda değişik ülkelerin gençlerinin ne zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiğine şahit olduğumuz günlerden geçiyoruz. O yüzden gençlerimize haiz çıkacağız, onları refah ve itimat içinde kendi vatanlarında geleceğe taşımak için canla başla çalışacağız” dedi.
Gençlerin Gazze hassasiyetine de vurgu icra eden Üstel, savaşın bir an ilkin bitmesini dilerken, Anavatan Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın girişimlerini yakından izlediklerini, kısa zamanda netice alınmasını istediklerini belirtti.
Filistin Halkı’nın yaşadıklarının her insana acı bir örnek olduğuna işaret eden Üstel, “Anavatan Türkiye’nin güvencesinin kıymetini gençlerin bu süreçte daha iyi anladıklarını düşünüyorum. Bugün vatanımızda mutlu ve huzurluysak, bu Türkiye’nin desteğiyledir. 1974’te bu ülkeye sulh gelmiştir” dedi.
Gençleri yep yeni bir geleceğin beklediğine işaret eden Üstel, “ Biz bu devleti, yarının Cumhurbaşkanı, başbakanı olarak gençlere emanet edeceğiz. Gençlerimiz engelleme altında. Ekonomik ve spor ambargoları hala sürüyor. Anavatan Türkiye Cumhuriyeti bizim için yoğun bir çaba harcıyor. Ikimiz de anavatanımızdan aldığımız güçle Azerbaycan’la da ilişkilerimiz geliştiriyoruz. Artık yeni bir yola çıktık. Yeni bir sayfa açıyoruz” ifadelerini kullandı. 
AZERBAYCAN’LA EĞİTİM ALANINDA İŞBİRLİĞİ 
Gençlere hitabında Azerbaycan ziyaretlerine de vurgu icra eden Üstel, Azerbaycan ziyaretini yeni gelecek hedefi ve dünya ile kucaklaşma hedefinin ilk adımı olarak gördüklerini söylemiş oldu. 
Üstel,” Azerbaycan ziyaretimiz kültürel, sportif, diplomatik ilişkilerimizin gelişmesi adına son aşama mühim bir ziyaret oldu.  Orada bakanlarla görüşme fırsatı da yakaladık. Bilhassa eğitim alanında ciddi işbirlikleri için mühim fırsatlar var. Azerbaycan şu anda dünyaya yüz bine yakın talebe gönderiyor. Bu büyük potansiyelden bizim de yararlanabilmemiz için lüzumlu temasları yaptık. Kısa zamanda somut adımlarla bunu pekiştireceğiz” dedi.
Üstel, “Yeni dönemde  Azerbaycan’la endüstri, gezim, ve eğitimde alanlarında ilişkilerimizi geliştireceğiz. Ortaya çıkacak bu yeni potansiyelden gençlerimiz de yararlanacak.  ‘Üç devlet tek millet’ vizyonumuzu gençlerimiz devralıp yürüyecek. Azerbaycan ve öteki Türk devletlerinde gençler adına da oldukca ciddi fırsatlar var ” dedi.

“DÜNYAYLA KUCAKLAŞIYORUZ”
Üstel  sözlerine şöyleki devam etti:
Artık bir yola çıktık. Sayın Erdoğan’ın girişimleri ortada. Türk Devletleri Teşkilatı ile ilişkilerimiz arttı. Bakanlarımız temaslarını artırdı. Dünyayla kucaklaşıyoruz. Bu açılımda aslolan gayemiz; gençlerimizi dünyada ile buluşturmaktır. Gençlerimizi toplumsal, siyasal ve kültürel anlamda daha etken hale getireceğiz. Yolumuz uzun… Bu yolda gençlerimize ve onların düşüncelerine daha oldukca ihtiyacımız var.  Gençlerimizi, dünyanın çeşitli ülkelerine gönderip, oradaki gençlerle buluşturma hedefimiz var.  Gençlerimizi hem parti içinde hem de ülkenin çeşitli yönetsel noktalarında daha da ön plana çıkaracağız. Ülkemiz ve devletimiz için planlı ve kesin bir halde çalışmaya devam edeceğiz. Verdiğimiz sözleri tek tek yerine getireceğiz.  Eğer birlik ve beraberliğimizi korumaya devam edersek, önümüzde kimse durması imkansız. Yürüdüğümüz bu yeni dünya yolunda halkımıza ve gençlerimize güveniyoruz