Eczacılar Birliği’nden SSD Müdürü Serhat’ın açıklamalarına tepki: Artık yeter!

Eczacılar Birliği’nden SSD Müdürü Serhat’ın açıklamalarına tepki: Artık yeter!

Başbakan Ünal Üstel panelde yapmış olduğu konuşmada sözlerine yanı başımızda yaşanmış olan ve artık bir insanlık ayıbına dönüşen İsrail saldırıların bir an ilkin son bulması dileği ile başladı ve şunları söylemiş oldu:

“Evlatların ve masum sivillerin katledildiği bir soykırıma dönüşen bu savaşın son bulması için Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın üstlendiği liderliği buradan selamlıyorum. Ek olarak siz değerli üyelerimizin huzurunda, tüm dünya liderlerine ateşkesin sağlanması için ellerinden gelen tüm çabayı ortaya koymaları çağrısında bulunuyorum.
Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak, son aşama mühim bir döneme girmiş bulunuyoruz. 50 yılı aşkın süredir masada sonuçsuz şekilde sürdürdüğümüz federal çözüm görüşmeleri artık son bulmuştur. Türkiye ve Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak ortak şekilde ortaya koyduğumuz iki devletli çözüm vizyonumuz artık tek çözüm vizyonu olarak masadadır. Bunun bir gereği olarak, dünya ile kucaklaşma yolunda güvenilir adımlarla ve tüm ezberleri bozarak ilerliyoruz. Dünyaya bizi tanıyın çağrısında bulunuyor, dünyaya hazır hale gelebilmek için ülkemizin gereksinim duyduğu tüm hazırlıkları yapıyoruz. 
Zorluklarla dolu varoluş mücadelemizi verdikten sonrasında ortaya koyduğumuz kendi kendimizi yönetme irademizin bir tezahürü olan Cumhuriyetimiz bugün 40 yaşlarında. Anavatan Türkiyemizin gerçekleştirdiği 20 Temmuz Sulh Harekatı yardımıyla bugün, özgür şekilde ve itimat içinde geleceğe büyük bir umutla bakıyoruz.
Aradan geçen 49 yılda, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük yardımı ile halkımız uygulanan tüm haksız baskı ve ambargolara karşın bu yıl 40. yaşını algı ettiğimiz cumhuriyetimizi, hak etmiş olduğu benzer biçimde dünyanın bir parçası yapmak için canla başla çalışıyoruz.
Cumhuriyetimize, haklarımıza, eşitliğimize, egemenliğimize sahi çıkmaya devam ediyoruz. Çektiğimiz acıları tekrar yaşamamak için geçmişten aldığımız dersleri asla unutmadan geleceğe yürümeyi sürdürüyoruz. Geçmişten ders almak, geçmişine sahiplenmek, toplumsal değerleri korumak, halklar için yapı harcıdır. Eğer geçmişinizi unutursanız, geçmişteki hataları yeniden yeniden yaşar ve aynı acıları bir kez daha çekersiniz. Kültürünüze haiz çıkmazsanız, toplumunuzu bir arada tutamazsınız. O yüzden hem tarihimize hem de kültürümüze haiz çıkmalıyız.
Bu yüzden, bugün düzenlenen  “Kıbrıs Türklüğünün Dünü, Bugünü ve Yarını” temalı açık oturum son aşama önemlidir. Gene bu etkinlikler çerçevesinde hazırlanan çocuklarımız için Kıbrıs Türk zamanı kitabı ise her şeyden daha önemlidir. Bundan dolayı hepimiz, zamanı, ulusal ve kültürel şuurumuzu çocuklarımıza aktaramazsak, bu şuuru geleceğe taşıyamazsak gelecekte Cumhuriyetimizi yaşatamayız, yüceltemeyiz. Tarihten kopan, tarihini unutan milletler yok olmaya mahkumdurlar. Biz yok olmak istemiyoruz. O yüzden tüm değerlerimize haiz çıkıyoruz. Hepimizin ortak sorumluluğu, Devletimize her koşulda inançla sahiplenmek, birlik ve beraberlik içinde devletimizin güçlenmesi için oldukca çalışmaktır.
Bu aşamada; cumhuriyetimizin 40. kurum yılı etkinlikleri çerçevesinde, mesuliyet yüklenerek bu mevzuda emek harcamalar yürüten Internasyonal Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği, Türk Eğitim Sen ve KKTC Işyar sen yöneticilerini yürekten kutluyorum.
Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak, Türk Devletleri teşkilatına gözlemci üye olduk. Artık Türk devletleri ile oldukca daha sıkı temas ve ortaklaşa iş içerisindeyiz. Geçtiğimiz ay Azerbaycan’daydık, bizlere orada gösterilen saygı ve devletsel nitelikli karşılama, bizleri ziyadesi ile memnun etmiştir.
Bunu Tüm Türk devletlerinde yaşamak istiyoruz. İnanıyorum ki önümüzdeki tüm toplantılarda ne olursa olsun Türk Kardeşlerimizle kucaklaşacağız. Dünya bizlere yeteri kadar engelleme uyguluyor. Biz bu ambargoların Türk Devletleri tarafınca kaldırılmasını istiyoruz. Biz bizlere haiz çıkmazsak kimse bizlere haiz çıkmaz. O yüzden dünyadan gelecek baskılara göğüs gererek birbirimize haiz çıkmalıyız. 
Bu güzel etkinlik vesilesi ile adamızda bulunan tüm konuklarımızı bir kez daha selamlıyor, burada yapılacak tüm çalışmaların, gerek halkımıza, gerek ülkemize gerekse tüm Türk hayatına hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bu etkinliğin düzenlenmesine katkı elde eden her insana teşekkürlerimi sunuyorum.”