Lord Sharkey Lordlar Kamarası’nda Kuzey Kıbrıs’a direkt uçuş çağrısı yaptı

Lord Sharkey Lordlar Kamarası’nda Şimal Kıbrıs’a direkt uçuş çağrısı yapmış oldu

Başbakan Ünal Üstel, Başbakanlık Onur Salonu’nda gerçekleşen kabulde yapmış olduğu konuşmada, kendisine meydana getirilen ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Celal Bayar yönetimindeki Türk Direnç Teşkilatı’nın ulusal davaya olan yakınlığının oldukça mühim bulunduğunu belirtti.
Üstel, Türk Direnç Teşkilatı’nın KKTC’nin bugünlere gelmesinde mühim katkısı olduğuna vurgu yaparak, devletin var olmasında sarf edilen çabaların önemine dikkat çekti. 
Üstel, yüzyıllar öncesinde süregelen mücadelelerinin, bağımsızlık, egemenlik ve özgürlük içinde KKTC’nin kurulmasıyla tamamlandığına vurgu yaparak, anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin daima yanlarında bulunduğunu ve bugün de beraber hareket ettiklerini açıkladı.
Kıbrıs Türk halkının egemenliğinin ve devletinin kıymetini iyi bilmesi yanında mücadelesini gelecek nesillere aktarmasının önemine de işaret eden Üstel, Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın internasyonal platformda, KKTC’ye verdiği desteğin fazlaca anlamlı bulunduğunu kaydetti. 
Başbakan Üstel, Kıbrıs’ta federasyon çerçevesinde bir çözümün artık söz mevzusu olmadığına da vurgu yaparak, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuvvetli yardımı ile KKTC’yi daha güzel günlere taşıyacaklarını ve dünyayla kucaklaştıracaklarını altını çizdi.
Üstel, “Bugün artık devletimizi dünyayla kucaklaştırma yolunda güvenilir adımlarla ilerlemekteyiz. Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kısa sürede ilk kez Azerbaycan’da devlet protokolü ile karşılanmıştır. Bu gelişmeler, ilerlediğimiz yolda ne kadar doğru adımlar attığımızın göstergesidir. Bununla birlikte geçtiğimiz günlerde 2. Yabancılara Türkçe Öğretiminde Yaşanmış olan Zorluklar Çalıştayı’na katılmak suretiyle, Saray Bosna’ya da bir ziyaretimiz olmuştur. Ziyaretimizde geçmişte yaşanmış olan katliamları ve zulümlerin izlerini yerinde görme fırsatımız oldu. Bir kez daha devletimizin ve anavatanımızın kıymetini anladık. Geçmişi bilmeyen gençlerimiz Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kıymetini bilmeyebilir. Bu yüzden gençlerimize sabırla tarihimizi aktarmalı ve öğretmeliyiz. Geçmişini ve tarihini bilmeyen bu devletin kıymetini bilmesi imkansız” ifadelerini de kullandı.
Kabulde bir konuşma gerçekleştiren Kıbrıs Türk Direnç Teşkilatı Mücahitler Derneği Başkanı Celal Bayar ise, “Büyük bir gururla ve şerefle gerek anavatanımızın 100. yılını gerekse Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 40. müessese yılını kutladık. Biz TMT Mücahitler Derneği olarak ulusal şuuru ayakta tutmak, yeni nesillere aktarmak, aramızdan ayrılan kıymetli üyelerimizi ve komutanlarımızı anmak ve hatırlatmak için dernek olarak faaliyetlerimize devam etmekteyiz” dedi.