Başbakan Ünal Üstel ile beraber, Ziraat ve Organik Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, UBP Genel Sekreteri Milletvekili Oğuzhan Hatipoğlu, UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Milletvekili Ahmet Savasan, Lefkoşa İlçe Gençlik Kolları Başkanı Özdemir Özerem, yönetim kurulu ve Lefkoşa’ya bağlı köylerin gençlik kolları başkanları etkinlikte yer aldı.

Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen Üstel-Gençler buluşmasında, UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, gençlerin sorunlarını dinledi; mevcut sorunların giderilmesi amacıyla yürütülen emekleri söyledi.

Üstel, ülkesine, devletine bağlı, her açıdan kendine güvenen ve mutlu gençlerin ülke için önemini altını çizdi.

ÖZEREM

Katılım gösterdiği için UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel’e teşekkür eden UBP Lefkoşa Gençlik kolları başkanı Özdemir Özerem, Üstel’in toplumsal konut, ilk evim kredisi, kırsal kesim arsası şeklinde son dönemde ortaya koyduğu projeler ve girişimlerle, gençlere, geçmiş yıllara nazaran, ayrı ehemmiyet verdiğini gösterdiğini söylemiş oldu. Özerem, daha üçlü bir UBP ve KKTC için hep beraber çalışmaya devam edeceklerini beyan etti.

SAVAŞAN

UBP Lefkoşa Milletvekili ve Lefkoşa İlçe Başkanı Ahmet Savaşan da, Genel Başkan ve Başbakan Üstel’in ülkenin sorunlarını göğüslemek için gösterdiği yoğun çabalara, ellerinden gelem tüm katkıyı koymaya devam edeceklerini söylemiş oldu. Yeni dönemde, Lefkoşa İlçe Başkanlığı şeklinde zor fakat onurlu bir görevi yürüteceğini belirten Savaşan, desteği için Üstel’e teşekkür etti. Gençlik ve hanım kolları başta olmak suretiyle, UBP’nin örgütsel yapısının, yeni başarılara hazır bulunduğunu ifade eden Savaşan, “ Lefkoşa’dan adım atmak suretiyle, bir tek partimiz için değil tüm ülke gençliği için pozitif işler yapacağımız bir döneme gireceğiz” dedi Savaşan, “ Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımızın bizlere verdiği ilk vazife gençlerin sorunlarıyla yakından ilgilenmek ve bu sorunları çözmek için tüm çabamızı ortaya koymaktır. Bu vazife anlayışı içinde, beraber çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

HASİPOĞLU

UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu da bir tek seçimde değil, her dönem gençlerle bir araya geldiklerini, gençlerin sorunlarını, beklentilerini daima yakından izlediklerini ve somut projelerle gençleri, kendi topraklarında, kendi devletlerinin çatısı altında tutmayı ana hedef olarak belirlediklerini söylemiş oldu. Hasipoğlu, “ Sayın Başbakanımızın talimatıyla, yeni dönemde gençlerle daha fazlaca bir araya geleceğiz. Bina anlamında bir çalışmamız da olacak” dedi. Kıbrıs Türk gençliğinin, Kıbrıs Sorununda egemen eşitlik vizyonunu daha fazlaca benimsemesi ve her platformda bu yeni vizyonu savunmasının önemine vurgu meydana getiren Hasipoğlu, egemen eşitlik mücadelesinin hep beraber verildiğini, gençlere ayrı vazife düştüğünü altını çizdi.

ÜSTEL

UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel gençlerle toplumsal bir ortamda buluşmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, “Gençlerle buluşmayı önemsiyoruz, onların dertlerini, sorunlarını, beklenti ve düşüncelerini dinlemek istiyoruz. Gençlerin sorunlarını çözersek, ülkemizin gelecekteki sorunlarını da çözmüş oluruz, ülkemizin ve gençlerimizin önünü açmış oluruz” dedi. Gençlerin kendisine gösterdiği ilgiye ve sevgiye yürekten teşekkür eden Üstel, hükümeti kurduklarında ülkenin birikmiş pek fazlaca sorununu da karşılarında bulduklarını sadece umutsuzluğa kapılmadan gerek ekonomik gerek toplumsal gerekse yapısal tüm sorunları çözmek için cesaretle adım attıklarını söylemiş oldu. KKTC’yi gençlere emanet edeceklerini vurgulayan Üstel, “Biz tutsaklık gördük. Gençlerimizin bunu yaşamasına asla izin vermeyiz. Gençlerimizi vatansız bırakamayız. Bu yüzden KKTC’yi ayakta tutarak onlara kuvvetli bir devlet emanet edeceğiz” dedi. Gençlerin tüm sıkıntılara karşın her alanda mühim başarılar elde ettiğine dikkat çeken Üstel, “Gençlerimiz ambargolara karşın mühim başarılar elde ediyorlar, eğitim alanında, sanatta, kültürde başarıdan başarıya koşuyorlar, kendini geliştiren, dünya ile yarışmaya hazır bir gençliğimiz var, bu bizi gururlandırıyor”dedi.

Tatar, siyasi partileri bilgilendirdi... Parti başkanları toplantıyı değerlendirdi...

Tatar, siyasal partileri bilgilendirdi… Parti başkanları toplantıyı değerlendirdi…

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM’de yapmış olduğu son konuşmadaki “KKTC’yi tanıyın mesajının”, Türk Devletleri Teşkilatına gözlemci üye olunmasının mühim adımlar bulunduğunu söyleyen Üstel, “İnanıyorum ki gençlerimiz fazlaca yakın bir gelecekte kendilerine uygulanan tüm ambargolardan kurtulacak ve dünyada var olduklarını gösterme fırsatını yakalayacaklardır”dedi. Devleti kuran ve yaşatmak için savaşım veren UBP’ye yeni ve modern bir genel merkez kazandırmak için de çalışmaların sonuna geldiğini belirten Üstel, UBP’li gençler için de ek yeni merkezler düşündüklerini deklare etti. Üstel, “Çalışan, düşünce üreten, devletine bağlı gençlerimizi, kısa sürede kuracağımız Politika Okulu’nda daha da geliştireceğiz. Haklı davamızı sonuna kadar korumak için çaba sarfeden, siyaseti bilen, siyaseti okuyan gençler yetiştirmek istiyoruz. BU GENÇLER PARTİMİZİN DE GELECEĞİ OLACAKTIR” dedi.

UBP Genel Başkanı ve Başbakan Üstel, “ KKTC 40. Yılını kutluyor. Biz bugünden KKTC’nin 50. yıl kalkınma vizyonunu yapmaya başladık. 2027 den 2032’e beşer senelik kalkınma planları ile, planlı, sürdürülebilir, veriye dayalı istikrarlı politikaları ortaya koyacağız” dedi.

Gençlerin en mühim sorunlarının istihdam ve konut edinme bulunduğunun bilincinde olduklarını söyleyen Üstel; İstidam mevzusunda ellerinden gelen tüm imkanları seferber ettiklerini, yeni istihdam sahaları yaratmak adına girişimler başlattıklarını ek olarak toplumsal konut ve kırsal kesim arsaları ile ilgili tamamladıkları fiil alanının da sonuna geldiklerini, fazlaca yakın bir tarihte kırsal toplumsal konut, kentsel toplumsal konut ve kırsal kesim arazileri mevzusunda projelerin başlayacağını duyurdu. UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, konuşmasının peşinden gençlere tek tek söz vererek kendisine aktarılan mevzuları dinledi ve gençlerin sorularını yanıtladı.