Başbakan Ünal Üstel, kabulde yapmış olduğu konuşmasına İstanbul Endüstri Odası başkan ve meclis üyelerini KKTC’de ağırlamaktan ve konuk etmekten duyduğu mutluluğu beyan etti. Başbakan Ünal Üstel konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bizim Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti’dir ve Türkiye Cumhuriyeti’nde söz sahibi olan odalarla olan işbirliklerimiz hepimiz için oldukça önemlidir.  Türkiye Cumhuriyeti’ndeki odalarla beraber ortaklaşa iş çalışmalarımız devam ederken, yazgı birliği yaptığımız kardeş devletimiz Azerbaycan’daki odalarla da gerek ekonomik gerek toplumsal gerekse kültürel anlamda işbirliklerimiz olacaktır. Hedefimiz İstanbul Endüstri Odası şeklinde öncü sektörlerin sesi olan odalarla beraber emek harcayarak, KKTC’yi  daha da ileriye taşımaktır. Biz Akdeniz’in ortasında küçücük bir ada olabiliriz fakat Kıbrıs adasının stratejik öneminin de fazlasıyla farkındayız. Sizlerle yürüteceğimiz ortak emek harcamalar ve projelerle beraber,  dünyaya açılma hedefimizde güvenli adımlarla yol alacağız. “Üç devlet, tek millet” şiarıyla,  Türk dünyası içinde oldukça daha iyi bir noktaya geleceğimizden şüphem yoktur. Daha kuvvetli bir KKTC için hep beraber bu mücadeleyi, Türkiye’nin katkılarıyla sürdürmeye devam edeceğiz ve ümit ediyorum ki gelecek günlerde daha kuvvetli bağlarla hep beraber yolumuzu daha kuvvetli bir halde  yürüyeceğiz.”

TC Yargıtay Başkanı Akarca, Türk Devletleri Teşkilatı başsavcılarını kabul etti

TC Yargıtay Başkanı Akarca, Türk Devletleri Teşkilatı başsavcılarını kabul etti

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan ise yapmış olduğu konuşmada, Başbakan Ünal Üstel’e kendilerini kabul etmiş olduğu için teşekkür etti ve “KKTC’ye meydana getirilen her ziyaretin hepimiz için  anlamı ve kıymeti oldukça büyüktür. İstanbul ve Ankara hepimiz için ne denli önemliyse, Lefkoşa ve Girne’de aynen öyledir. KKTC artık bizim yavru vatanımız değil, kardeş devletimiz haline gelmiştir.  KKTC bugün devlet kültürünü başarıyla tüm dünyaya göstermiştir. Devletinizin haklı mücadelesinde daima yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz. Burası kolay vazgeçilecek bir coğrafya değildir ve bu bayrak asla inmeyecektir. Kardeş devlet olarak sizlerle oldukça daha kuvvetli işbirlikleri yaparak, tüm dünyaya bunu ispatlayacağız” dedi.