Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel,  Paşaköy, Vadili ve Akdoğan ziyaretlerinde 2024 yılına dair mühim mesajlar verdi.

Her üç bölgede de yoğun katılımın olduğu toplantılara, Meclis Başkanı Sıkıntılı Töre, UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, Sıhhat Bakanı Hakan Dinçyürek, Ziraat ve Naturel Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, Gazimağusa İlçe Başkanı Nahit Öncü, teşkilat başkanları, partililer ve bölge halkı katıldı.

Geniş katılımlı toplantılarda  vatandaşlar, bölgesel altyapı, ziraat, sıhhat mevzularında taleplerini aktarırken, gençler, Başbakan’a bilhassa kırsal kesim arsaları, toplumsal konut projeleri, ilk evim kredisi ile ilgili güncel sorular sordu.

UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, ziyaretlerinde yapmış olduğu konuşmada her bölgede kendisini ifade edebilen, iyi eğitim almış, devletine ve Anavatanına bağlı,  bayrağına sevdalı gençlerle biraraya geldiklerine  vurgu yaparak , gençlerin beklentilerini karşılamanın başlıca görevleri bulunduğunu söylemiş oldu.

GENÇLERİMİZ İÇİN YAPAMAYACAĞIMIZ FEDEKARLIK YOK

5 saatlik elektrik kesintisi olacak

5 saatlik elektrik kesintisi olacak

“Gençlerimiz için yapamayacağız hiçbir fedakarlık yok” diyen Üstel, 2024 senesinde kesim arsalarını dağıtacaklarını yineledi ve şunları söylemiş oldu: “Altyapısı tamamen bitmiş, düşük faizli kredisi ile  arsalarımızı teslim edeceğiz.Gençleri ev haiz yapmak için, “yeni ilk evim kredisi”ni 2024 yılı içinde açıklayacağız.  Şubat ayından itibaren toplumsal konut projelerini de bölge bölge başlatacağız.”

Toplumsal konutların vergiden muaf olması için yasal mevzuatın bütçe maratonu sonrası meclisten geçeceğini, ek olarak 10 yıla kadar düşük faizli krediler hazırlandığını belirten Üstel, “Gençlerimiz kendi bölgelerinde, büyüyüp yetiştiği topraklarında kalsınlar istiyoruz. KKTC’ye, kendi devletlerine haiz çıksınlar istiyoruz. Bizim derdimiz gençler, bizim derdimiz ülkemiz, devletimizdir. Elimizden geldiği kadar, insanımızın refahını yükseltmek, üreticiyi kuvvetli kılmak, sektörleri ayakta tutmak için ne gerekiyorsa halletmeye devam edeceğiz. Gençlerimize vergiden muaf toplumsal konut ve bir tek faizini ödeyeceği, banka harcamasını devletin ödeyeceği uzun vadeli faizli krediler vereceğiz.  Yeni evlenen ve evi olmayanları ev sahibi yapacağız.  Sadece bir mevzuda oldukça netiz. Evi olanın, tekrar ev alıp satmasına izin olanak sağlamayacağız. Bu mevzuda adaleti sağlayacağız” dedi.

ÜRETİCİYE VE KAMUYA DESTEK 

Hayvan üreticisi ve çiftçinin daha iyi şartlarda üretim yapması için geçmişten oldukça daha iyi destek sunar sağlamaya devam edeceklerini de vurgulayan Üstel, “ Kamu çalışanlarımıza, yaşam pahalılığı karşılığını ne ise yılsonunda vereceğiz. Biz KKTC’ye inanıyoruz. Bu devleti ayağa kaldırmak, daha kuvvetli yapmak için ne gerekiyorsa halletmeye devam ediyoruz ve edeceğiz” ifadelerini de kullandı.

İSTİKRARI SAĞLAYACAĞIZ, HİZMETİ KALICI KILACAĞIZ

Konuşmasında sık sık istikrar vurgusu icra eden Üstel şunları da kaydetti: “İstikrarlı şekilde yolumuza devam edeceğiz. İstikrar sürdükçe sağlıktan, eğitme, alyapıdan, ekonomiye kalıcı hizmet de bununla beraber geliyor”