Başbakan Üstel açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Yılmaz’la beraber bulunduğumuz her etkinlikte ortak bir söylem ortaya koyduk. KKTC’yi dünyada hak etmiş olduğu yere getirmek. Bunu da istikrarlı hükümetimiz ve anavatanımızın kuvvetli yardımıyla yapacağız.

Fakat bunu yaparken Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni dünya ile buluşmaya hazır hale getirmek de koşul.

KKTC’yi dünya ile buluşturmak şeklinde büyük bir hedefimiz var.

Başbakan Üstel, Erdoğan'ın çağrısını selamladı

Başbakan Üstel, Erdoğan’ın çağrısını selamladı

Bunu gerçekleştirmek için siyaseten yürüttüğümüz ortak çalışmaların yanında, ülkemizin büyük alt yapı sorunlarını da çözerek sürece destek vermeliyiz.

Bu yüzden, Türkiye Cumhuriyeti ile beraber, tıpkı su projesi şeklinde, yeni havalimanı projesi şeklinde ve Türkiye’den kablo ile elektrik enerjisi getirilmesi projesi şeklinde büyük projeleri teker teker hayata geçiriyoruz.

Gene bu zamanda, imzalamış olduğumuz tutumsal ve mali ortaklık antlaşmasına uygun olarak, karayollarımızı, hastanelerimizi, okullarımızı ve toplumsal konut projelerini de hayata geçireceğiz.

Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Anavatan Türkiye arasındaki tarihten gelen sarsılmaz bağlar ve kurulan gönül köprülerinin bir sonucu olarak inanıyorum ki önümüzdeki 3 senelik süre içinde KKTC’nin en mühim alt yapı sorunları ortadan kaldıracağız.

Hükümetimiz bu projeleri tamamlamak adına istikrarla ve kararlılıkla yoluna devam etmektedir ve edecektir.

Türkiye Cumhurbaşkanı yardımcımızla, ziyaretimiz süresince, ekonomiden alt yapı yatırımların geliştirilmesine, sanayiden, ticarete, tarımdan emek verme hayatına, ulaştırmadan, turizme, sağlıktan, eğitime pek fazlaca mevzuyu görüşme ve değerlendirme fırsatı bulduk.

Anavatan Türkiye’nin büyük katkıları ile, fazlaca süratli şekilde, yeni projeleri de hayata geçireceğiz.

Bu cümleyi önemi yüzünden çoğunlukla tekrarlamakta yarar görüyorum. Ve altını çizerek söylüyorum.

KKTC- Türkiye ilişkileri finansal değil yaşamsaldır.

Doğu Akdeniz’de yaşanmış olan gelişmeler, adamızın önemimi kat be kat artırmıştır. Doğu Akdeniz’deki güç dengelerini değişiklik yapmak isteyenler, adeta pusuda beklemektedirler.

Hepimiz bunun net şekilde farkındayız. Türkiye ile tam bir uyum içinde, gerek KKTC’nin dünyaya tanıtılması,  gerekse ortak vatanımız olan mavi vatanımız üstündeki ortak çıkarlarımızın korunması adına işbirliğimizi en üst seviyede yürütmekteyiz.

Bu yüzden ikili temaslarımızın önemi her geçen gün daha da artmaktadır.

Her ziyaret, dünyaya et ve kardeş şeklinde ayrılmaz olduğumuzu ve tek millet iki devlet olarak yolumuza devam ettiğimizin mesajını da net şekilde vermektedir.

İçinden bulunduğumuz Türkiye Yüzyılının bununla birlikte Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de yüzyılı olması için hep beraber elimizden gelen tüm çabayı ve emek harcamayı ortaya koymaktayız.

Yeni tamamlanan tarımsal sulama projesinin başlamasıyla beraber ülke tarımında ciddi gelişmeler yaşanacak.

Oluşturulan yeni havalimanımızla gelen gezgin sayısı ciddi şekilde artacak, ülke turizmi yeni bir gelişim ivmesine girecek.

Enterkonnekte sistemle kesintisiz ve kaliteli enerjiye ulaşmamızla beraber, üretimde, sanayide, ticarete ve toplumsal yaşamda mühim gelişimler olacak.

Görüldüğü şeklinde atılan her adım, ortaya konan her büyük proje ülkenin değerine kıymet katarken, sağlamış olduğu katma değerle pek fazlaca sektörün de tekrardan canlanmasını sağlıyor.

O yüzden büyük hayaller oluşturmak ve büyük projelere imza atmak lazım. Bu büyük projelere devamlı karşı çıkanlar olacaktır sadece biz yolumuza kararlılıkla, cesaretle ve Türkiye’nin büyük katkıları ile devam edeceğiz.

Bu vesileyle bir kez daha her koşulda, emsalsiz ve şartsız şekilde yanımızda duran başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz olmak  suretiyle tüm Anavatan Türkiye hükümetlerine, halkım adına teşekkür ediyorum.”