Acı haber.. İş kazasında bir kişi hayatını kaybetti

Acı haber.. İş kazasında bir şahıs yaşamını yitirdi

Başbakan Ünal Üstel, mesajında şunları kaydetti; “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk’ün ortaya koyduğu uygar vizyon yardımıyla 5 Aralık 1934’te Anayasa ve Seçim Kanununda meydana getirilen değişiklikle hanımefendilere seçme ve seçilme hakkının verildiği Dünya Hanım Hakları Günü’nü selamlıyorum.
Bu değişiklikle hanımefendilerin her alanda olması gerektiği şeklinde siyasal hayatta da hak ettikleri görevi üstlenebilmelerinin önü açılmıştır.
Bayanların siyasal hayatta seçme ve seçilme hakkını elde etmesi; toplumsal hayatta gerçekleşenen en mühim Mustafa Kemal Atatürk Devrimleri’nden birisidir.
Büyük önder Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk’ün uygar vizyonu yardımıyla meydana getirilen bu değişiklikle Türk bayanı Avrupa’nın en gelişmiş pek oldukça ülkesinden daha ilkin seçme ve seçilme hakkı kazanmıştır. 
Milletlerin  uygarlık yolunda gösterdiği ilerleme, kadının görmüş olduğu kıymet, yaşamdaki eşitliği ve özgürlüğü ile ölçülür. 
Gazi Mustafa Kemal; “Bir cemiyet aynı amaca tüm bayanları ve erkekleri ile birlikte yürümez ise ilerlemesine teknik olarak olanak ve bilimsel olarak olasılık yoktur” sözüyle Türk hanımına verdiği kıymeti ve kadının toplumların gelişmesinde ve ilerlemesindeki önemini açıkça vurgulamıştır.
Bu gösterime Kıbrıs Türk bayanı da sahiplenmiştir. Mustafa Kemal Atatürk ilke ve inkılaplarının yakın takip edeni olan Kıbrıs Türk bayanı, varoluş ve özgürlük mücadelesinde etken roller üstlenmiş, uygar, eğitimli ve üretken kişiliği ile toplumsal hayata etkin şekilde katılarak varlığını ortaya koymuş, haklarına sahiplenmek için ciddi mücadeleler vermiştir.
 Bu onurlu savaşım sayesindedir ki; Kıbrıs Türk Bayanı bugün ekonomik, toplumsal, kültürel ve siyasal anlamda güçlenerek, karar alma mekanizmalarında hak etmiş olduğu yeri almaya adım atmıştır.
Hala sıkıntıların olduğu bir vakadır. Savaşım devam ediyor. Bu aşamada, devlete, hükümetlere, kurum ve kuruluşlara ve sivil topluma büyük mesuliyet düşmektedir. 
Bilinmelidir ki; toplumsal ve ekonomik yaşamdan, siyasal yaşama, ülkemizdeki hanımefendilerin önündeki tüm engelleri kaldırmak, bayanları itimat içinde, özgürce, oldukça daha üretken ve kendi ayakları üstünde duran bir yapıya kavuşturmak sadece ve sadece topyekün ortak bir savaşım ile sağlanabilir.
Bu hususi gün vesilesiyle, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk’ü minnetle anıyor, yaşamın her alanının ortak paydaşı olan hanımefendilerin onurlu mücadelelerini destekliyor ve  selamlıyor,”5 Aralık Dünya Hanım Hakları Günü’nü” kutluyor, tüm halkımıza en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”