Kabulde Oktay’a Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu birlikte rol aldı.

Başbakan Üstel kabulde yapmış olduğu konuşmada, Cumhurbaşkanı Yardımcılığı görevi esnasında da Fuat Oktay ile uzun süre beraber çalıştıklarını dile getirdi.

Üstel, Oktay’ın şu anda da TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı olarak KKTC’de üst düzey temaslar yaptığını dile getirdi.

Oktay’ın önceki görevi esnasında büyük altyapı projelerine imza attığını dile getiren ve örnekler veren Üstel, KKTC’nin dünyada hak etmiş olduğu yeri alması için ortaya konan çabaya da işaret etti.

Bu bağlamda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM Genel Kurulunda yapmış olduğu çağrıya işaret eden Üstel, KKTC’nin tanınması ve ambargoların kaldırılması yönündeki bu çağrıyı büyük mutlulukla karşıladıklarını belirtti, teşekkür etti.

Üstel konuşmasında KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı’na üyeliğinin önemine de işaret etti.

Oktay da konuşmasında, önceki dönemde meydana getirilen projeleri, parlamentolar boyutunda ileri taşıyacaklarını söyledi.

Kıbrıs’ta bir çözümün sadece KKTC’nin egemen eşitliği temelinde olabileceğini vurgulana Oktay, 1960’lardan bu yana devam eden müzakerelerden netice alınamadığını ve daha çok bekleyecek tahammülleri kalmadığını belirtti. Oktay, engelleme ve izolasyonlar sebebiyle Kıbrıslı Türklerin en temel haklarının kısıtlandığına işaret etti.

Alsancak’ta bahçe, Haspolat’ta araç yangını!

Alsancak’ta bahçe, Haspolat’ta vasıta yangını!

KKTC’nin tanınması için çalıştıklarını söyleyen, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda yapmış olduğu konuşmaya işaret eden Oktay, meydana getirilen emek harcamalar sonucu KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye bulunduğunu anımsattı.

Bu ilişkilerin gelişerek süreceğini dile getiren Oktay, KKTC’nin internasyonal alanda yerini alması için meydana getirilen çalışmalara işaret etti.

Tarımda sulama projesi şeklinde projelerin ülkenin kalkınmasına büyük katkı yapacağını özetleyen Oktay, yapısal dönüşümün de ülkenin gelişmesine büyük destek vereceğini dile getirdi.