Başbakan Ünal Üstel törende yapmış olduğu konuşmada, polis teşkilatının daha verimli hale gelmesi için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirterek, ülkenin huzuru için hükümetin polis teşkilatının yanında bulunduğunu altını çizdi.

Polis Genel Müdürü Kasım Kuni ise, Ocak-Kasım döneminde Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafınca 326 operasyon yapıldığını, ortalama 280 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildiğini, 389 zanlı aleyhinde yasal işleme gidildiğini deklare etti. Kuni, geçmiş yıllara nazaran bu senenin ilk 11 ayı içinde ele geçirilen uyuşturucu miktarının üstün dereceli düzeyde bulunduğunu kaydetti.

Törene Başbakan Ünal Üstel, Polis Genel Müdürü Kasım Kuni, Başbakanlık Uyuşturucu ile Savaşım Komisyonu Başkanı Teyfide Tecel Hatipoğlu, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü yetkilileri ve polis memurları ile bazı bürokratlar katıldı.

Törende konuşmaların arkasından plaket ve belge takdimi yapılmış oldu. Polis Genel Müdürü Kasım Kuni’ye plaketini Başbakan Ünal Üstel takdim etti.

-Üstel

Başbakan Ünal Üstel, bu şekilde duyarlı bir mevzu üstünde çalışan polis memurlarına plaket takdim etmenin kendisi için fazlaca mühim ve anlamlı bulunduğunu beyan etti.

Uyuşturucuyla savaşım eden insanların gençleri uyuşturucu tacirlerinden korumak için çalıştığını vurgulayan Üstel, hükümete geldikleri günden beri bu mevzuya ağırlık verdiklerini dile getirdi.

Polis teşkilatının bu mevzuda fazlaca iyi çalıştığını belirten Başbakan Üstel, Polis Genel Müdürü’nün açıklamış olduğu verilere işaret ederek, ele geçirilen uyuşturucu miktarının üstün dereceli düzeyde bulunduğunu kaydetti. Üstel, “Oldukça dikkatli olmamız lazım” dedi.

-“Polis teşkilatının daha verimli hale gelmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz”

Tüm sıkıntılara karşın polis teşkilatında, bilhassa narkotik ve kaçakçılık bölümünde çalışan polisleri yürekten kutlayan Üstel, bir yıl içinde gösterilen başarıyı daha ileriye götürmek için hükümet olarak imkânlarını seferber edip, polis teşkilatının daha verimli hale gelmesi için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini kaydetti.

“Bu sebeple çocuklarımız, gençlerimiz her şeyimizdir. Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin geleceğini çocuklarımıza ve gençlerimize devredeceğiz” diye konuşan Başbakan Üstel, uyuşturucu tacirlerinin, küçüklere bulaşmaması için polis teşkilatı yetkilileri ve uzmanlarla yeni bir yol haritası daha ortaya koyacaklarını söylemiş oldu.

Başbakanlık Uyuşturucu ile Savaşım Komisyonu’nun gençleri yine hayata kazandırmak için elinden gelen gayreti gösterdiğini ifade eden Başbakan Üstel, “Biz imkanlar dahilinde kendilerine elimizden gelen desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz” dedi. Üstel, bunun ada geneline yayılması, öteki ilçelerde de komisyonun oluşması ve tespitlerin yapılarak, evlatların topluma kazandırılması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Uyuşturucunun büyük bir çekince olduğuna dikkat çeken Başbakan Üstel, hava, deniz giriş kapılarının yanı sıra Cenup Kıbrıs ile aralarında geniş bir sınır bulunduğunu belirterek, Kıbrıs Türk Sulh Kuvvetleri Komutanlığı ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ile beraber daha sıkı tedbirler alıp, tehlikeleri bertaraf etmek istediklerini dile getirdi.

KKTC tanınmasa bile bu mevzuda gerek İnterpol, gerekse haber alma ağlarıyla devamlı istişare içinde olunduğunu ifade eden Üstel, her şeyden ilkin Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin istihbaratıyla konuşularak, gerektiği vakit önlemlerin alındığını belirtti.

Başbakan Üstel, üçüncü ülkelerden gelen ve KKTC’de uyuşturucu ticareti hayata geçirmeye çalışan kişilerin polisin üstün gayretiyle tutuklanarak, lüzumlu ülkelere iade edildiğini, edilmeye de devam edileceğini kaydetti.

-Polise 150 kişilik yeni istihdam

Asgari Ücret Saptama Komisyonu’nda üye değişti

Asgari Ücret Saptama Komisyonu’nda üye değişti

Göreve geldiği günden beri polis teşkilatına polis memuru takviyesi yapıldığını özetleyen Başbakan Üstel, 150 kişilik yeni bir alım olacağını söylemiş oldu. “Bu sebeple her geçen gün nüfusumuz büyüyor. Nüfusumuz büyürken, tehlikeler de büyüyor” diyen Üstel, polis teşkilatının da büyütülerek, uyuşturucu ticaretiyle uğraşanlara göz açtırılmayacağını altını çizdi.

Polisin bir yıl içinde yapmış olduğu operasyonlar ve denetimlere değinen Başbakan Üstel, ikamet izinsiz kişilerin sınır dışı edileceğini belirterek, polisin de bu mevzuda tavizi olmadığını söylemiş oldu. Başbakan Üstel, ülkenin huzuru için hükümetin polis teşkilatının yanında ve her türlü katkıyı koymaya hazır bulunduğunu vurgulayarak, yeni yılda da çalışmalarını durdurmadan yollarına devam edeceklerini belirtti.

-Kuni

Polis Genel Müdürü Kasım Kuni de, bugünün en mühim toplumsal problemlerinden kabul edilen uyuşturucunun, tüm devletlerin savaşım etmiş olduğu öncelikli problemler içinde yer aldığını beyan etti.

Uyuşturucu madde ticaretinin sınır ötesine geçerek, internasyonal bir boyut kazandığını dile getiren Kuni, “Bu probleminin birçok toplumun geleceğini tehlike arzettiği gözlerden kaçmamaktadır” dedi.

Kuni, Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nün, uyuşturucuyla mücadelede çeşitli platformlarda oluşturduğu toplumsal bilincin yanı sıra, tüm kurumlarla yapmış olduğu iş birliği ve halkının desteğiyle gençleri zehirlemeye çalışan, zehir tacirlerine göz açtırmamaya devam ettiğinin altını çizdi.

Kasım Kuni, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nün, kısıtlı personel ve teknik imkanlar dahilinde, elde etmiş olduğu detayları değerlendirerek, düzenlemiş olduğu operasyonların yanı sıra, deniz, hava limanları ile kara kapılarında narkotik dedektör köpekleriyle lüzumlu arama faaliyetlerinde bulunduğunu kaydetti. Kuni, müdürlüğün, uyuşturucuyla mücadelede zehir tacirlerine göz açtırmamaya yıl içinde de devam ettiğini belirtti.

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğünün, uyuşturucu ile mücadelenin yanı sıra ülke dahilinde tüm kaçakçılık faaliyetleriyle de etkin bir halde savaşım ettiğini ifade eden Kasım Kuni, şu şekilde devam etti:

“Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü, uyuşturucu suçlarıyla mücadelenin yanı sıra proaktif polislik anlayışı içinde çeşitli kurum, kurum, aileler ve öğrencilere uyuşturucu mevzusunda eğitim ve seminer veriliyor. Müdürlük, uyuşturucuyla mücadelede toplumsal bilinci artırma adına toplumsal mesuliyet alanında kendine ayrı bir misyon üstlenmiş bulunmakta.”

-“11 ayda 326 operasyon yapılmış oldu, 280 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi”

Polisi Genel Müdürü Kuni, bu yıl Ocak-Kasım ayları içinde Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafınca 326 operasyon yapıldığını ve ortalama 280 kilogram uyuşturucu madde ele geçirilerek, 389 zanlı aleyhinde yasal işleme gidildiğini belirtti.

Kuni, geçmiş yıllara nazaran bu senenin ilk 11 ayı içinde ele geçirilen uyuşturucu miktarının üstün dereceli düzeyde bulunduğunu altını çizdi.

Bu süreçte polis teşkilatı ile iş birliği içinde suçla mücadelede polise her mevzuda destek olan başta halk olmak suretiyle devletin tüm kurum ve kuruluşlarına teşekkür eden Kuni, polis teşkilatına olan desteğin devam edeceğine inanç belirtti.

-Hatipoğlu

Başbakanlık Uyuşturucu ile Savaşım Komisyonu Başkanı Teyfide Tecel Hatipoğlu da, bu şekilde bir günde bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, “Harcadığınız emek, özverileriniz hepimiz için fazlaca değerlidir. Bu sebeple ülkenin güvenliğini sağlıyorsunuz” diye konuştu.

Polis memurlarının fazlaca zor bir iş yaptığını dile getiren Hatipoğlu, polislerin ailelerinden, sevdiklerinden taviz vererek, çalıştığını kaydetti. Uyuşturucu ile Savaşım Komisyonu’nun bilhassa yasa çalışmalarında fazlaca desteklendiğini belirten Hatipoğlu, “Yasalar hazırlanırken, önümüzü açıyorsunuz. Minnettarım sizlere” dedi.

Komisyona verdikleri kıymet, iş birliği ve destek sebebiyle Başbakan Üstel ve müsteşarlarına da teşekkür eden Hatipoğlu, iş birliklerinin güçlenerek devam etmesini hedeflediklerini söylemiş oldu.

Gelecekle ilgili planladıkları projeler bulunduğunu ifade eden Hatipoğlu, fazlaca daha güzel işlerde iş birliği yapacaklarına inanç belirtti.