KTOEÖS yarın 25 okulda eylemde olacak!

KTOEÖS yarın 25 okulda eylemde olacak!

Başbakan Ünal Üstel’e kabulde, spordan da görevli Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Cahitoğlu birlikte rol aldı. 

Başbakan Üstel, kabulde yapmış olduğu konuşmada, KKTC Ulusal Olimpiyat Komitesi’ni uzun süreden beri verdiği mücadeleden ve çalışmalarından dolayı kutlama ederek, Kıbrıs Türk gençliğinin uğramış olduğu haksızlıklara işaret etti.

Başbakan Ünal Üstel, “Hükümetimiz spora  ve sporcuya ehemmiyet veriyor. Bu doğrultuda vatanımızda herhangi bir spor alanında etkinlik gösteren tüm federasyonlarımıza kapımız devamlı açıktır. 

Gerek yurtiçi gerekse yurtdışı spor faaliyetlerinde yer edinen sporcularımıza, gerekse  spor kulüplerinde ve değişik spor alanlarında etkinlik gösteren gençlerimize imkanlarımız dahilinde destek olmayı sürdüreceğiz. Ülke gençliğinin sporda önünü açmak için savaşım gösteren, değişik platformlarda yer alabilmemiz, sesimizi duyurabilmemiz için mücadeleye devam eden tüm federasyonlara  teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Üstel, dünya tarafınca KKTC’ye uygulanan ambargolara da işaret ederek, şunları kaydetti: “Maalesef dünya bizlere her mevzuda engelleme uygulamaya devam ediyor. Bu kabul edilemez. Sadece  bu engellere karşın federasyonlarımız gerek internasyonal spor müsabakalarına katılarak Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tanıtmak adına ellerinden gelen çabayı sarf etmektedir.  Gösterdikleri bu çaba ülkemiz için oldukça kıymetli ve önemlidir” diye de konuştu. 

Şimal Kıbrıs Olimpiyat Komitesi Başkanı Dursun Koç ise Başbakan Ünal Üstel’e komitelerini kabul etmiş olduğu için teşekkürlerini sundu ve “Çalışmalarımız neticesinde Türkiye olimpiyatlara hazırlama merkezlerinde belli bir aşama kaydettik. Buralarda artık yarışan oyuncularımız var. Türkiye Ulusal Olimpiyat Komitesi ile de devamlı istişare halindeyiz. Ülke gençliğimizin sporda gelişim göstermesi adına çalışmalarımız sürmektedir” ifadelerini kullandı.