Uçağın gelişi sebebiyle havalimanında düzenlenen törene Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Cumhuriyeti (TC) Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Başbakan Yardımcısı, Gezim, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Ahmet Savaşan, bazı birlik temsilcileri, bürokratlar ve öteki yetkililer katıldı.

Arıklı: Kafamızdaki soru; ortağımızın kurultayı sıkıntı olur mu?

Arıklı: Kafamızdaki sual; ortağımızın kurultayı sorun olur mu?

Kabin ekibine buket takdim edilen törende, konuşmalar yapılmış oldu. Arkasından pasta kesimi gerçekleştirildi.

“UÇAK SEFERLERİ ÇOĞALTILACAK”

Başbakan Ünal Üstel burada yapmış olduğu konuşmada, mutlu bir güne hep beraber şahitlik ettiklerini belirterek, kendilerine bu günü yaşatan THY yetkililerine ve ekibine teşekkür etti.

Hükümete geldikleri günden bu yana, “yarım kalan proje ne var ise anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin katkılarıyla bitireceğiz” dediklerine işaret eden Üstel, 2012’de süregelen Ercan Havalimanı yeni binası ve pist yapımını, hükümetin koyduğu iradeyle, Lefkoşa Büyükelçisi’nin büyük katkılarıyla ve anavatan Türkiye’nin büyük desteğiyle tamamlayarak, 20 Temmuz’da halkın kullanımına açtıklarını kaydetti.

“Dünyaya oluşturulan en büyük penceremiz…” diyen Üstel, yeni havalimanının açılmasının peşinden, “tayyare seferlerinin çoğaltılacağını, geniş gövdeli uçakların indirileceğini, daha oldukca gezgin getirileceğini, maliyetlerin aşağıya çekileceğini” söylediklerini hatırlattı. Tüm bu tarz şeyleri yaparken ekonomik çarkları çevireceklerini vurgulayan Başbakan Üstel, “2024, 2023’ten güzel olacak, daha iyi olacak” dedi.

Geniş gövdeli uçağın gelişinin kendilerinde coşku yarattığını dile getiren Üstel, hem geniş gövdeli uçakların gelmesi, hem de Anadolu Jet’in Ercan’a seferlerini artırmasının ülkede ekonomide yaşanmış olan sorunların yavaş yavaş aşılacağının işaretlerini verdiğini söylemiş oldu. Üstel, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek, halkı adına selamlarını iletti.

Filistin-İsrail içinde yaşananlara işaret eden Üstel, “Fakat bizim bir anavatanımız var Türkiye Cumhuriyeti… 1974 öncesi yaşadığımız esareti 1974 sonrası yaşamıyoruz. Fakat yanı başımızda İsrail, Filistin… Artık hastanelerin dahi bombalandığı, evlatlarımızın öldüğü bir dünya…” diye konuştu.

Yeni havalimanının küçük, tefek eksiklikleri olabileceğini sadece bunların süreç içinde tamamlanacağını ifade eden Üstel, bugün gördükleri tablonun gurur verici bulunduğunu kaydetti. Üstel, KKTC’nin daha da ileriye gitmesi için hükümet olarak ellerinden gelen gayreti göstereceklerini altını çizdi.