Üstel, yarın Lefkoşa bölgesinde ziyaretler yapacak...

Üstel, yarın Lefkoşa bölgesinde ziyaretler meydana getirecek…

Başbakan Ünal Üstel‘in mesajı şu şekilde;

“Gazi Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk’ün, milletimizle beraber yarattığı en görkemli yapıt olan Türkiye Cumhuriyeti  100 yaşlarında…
Tarihte görülmemiş bir azimin, mücadelenin ve cesaretin sonucunda kazanılan Kurtuluş Savaşı’nın bir tezahürü olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yaşını şahsım ve Kıbrıs Türk halkı adına yürekten kutluyorum.

Her türlü zorluğa ve yokluğa karşın başlatılan ve kazanılan İstiklal Mücadelesi’nin peşinden, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan yönetim, Cumhuriyet idaresidir” sözüne uygun olarak yaratılan bu çok önemli yapıt milletimize bırakılmış en büyük mirastır.

Türk halkının ve Türk gençliğinin devamlı olduğu benzer biçimde bundan bu şekilde de cumhuriyetin temel niteliklerine kararlılıkla haiz çıkarak, onu demokratik ve laik yapısı ile geleceğe taşıyacaklarına duyduğum inanç tamdır. 

Kuvvetli Türkiye Cumhuriyeti’nin, kuruluşunun 100. senesinde her alanda gösterdiği başarı ve ilerleme Kıbrıs Türk Halkı adına da luk ve gurur deposudur. Bir yüzyıl ilkin ortaya konan bağımsızlık mücadelesi ile mazlum tüm halklara örnek olan Türkiye Cumhuriyeti, Kıbrıs Türk Halkı’nın varoluş ve özgürlük mücadelesine de esin kaynağı olmuş, halkımız bu şuurla başlatılan varoluş mücadelesinin sonunda, kendi cumhuriyetine kavuşmuştur. 

Türkiye Cumhuriyeti’nin her geçen gün yükselen ve parlayan yıldızı, Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin dünya ile kucaklaşma ve gelecek yolculuğunu da aydınlatan bir ışık olmaya devam etmektedir.

Bugün, Sayın Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, esarete boyun eğmeyen, özgür ve onurlu duruşu ile çalışan, üreten, gelişen, güçlenen ve küresel bir güce dönüşen Türkiye Cumhuriyeti’nin her yerde ve her alanda Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti’nin yanında durması, Kıbrıs Türk Halkı’na da güvenle geleceğe adım atma cesareti vermektedir.

‘İki devlet tek millet’ şiarına uygun olarak verilen bu samimi destek, kardeş Türkiye Cumhuriyeti ile sarsılmaz birlikteliğimizi daha da pekiştirmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti ile Kıbrıs Türk Halkı içinde her gün daha da gelişen ve güçlenen gönül köprüleri yardımıyla inanıyorum ki, Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de Türkiye Yüzyılı’nın ortak bir paydaşı olacak ve en kısa sürede dünya ile kucaklaşarak, dünya devletleri arasındaki hak etmiş olduğu yeri alacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’ncü yılını ve milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı gönülden kutluyor, bu vesileyle bir kez daha Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk’le beraber İstiklal Harbi’ni zaferle taçlandıran kahramanlarımızı yâd ediyor, bağımsızlığımız uğrunda toprağa düşen aziz şehitlerimize Tanrı’tan rahmet diliyor, gazilerimizi minnetle anıyorum.”