Gardiyanlar Birliği: Yeni cezaevi kapasite bakımından s.o.s veriyor

Gardiyanlar Birliği: Yeni cezaevi kapasite bakımından s.o.s veriyor

CANLI AKTARIM-Pelin Yükselay

Meclis’te Onuncu Dönem, Üçüncü Yasama Yılı’nın ilk birleşimi bugün gerçekleştiriliyor. 

Saat 10.45’te başlamış olan görüşmede Meclis Başkanı Sıkıntılı Töre geçen devrin etkinlik raporunu okudu ve peşinden ‘yeni yasama yılı hayırlı olsun’ diyerek sözü Başbakan Ünal Üstel‘e bıraktı. 

Üstel’in konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyleki:

-Ortalama bir buçuk senedir iktidardayız bu bir buçuk yıl içinde Meclis’imizde tüm milletvekilleri ile beraber uzun süreden beri bekleyen ve ülkenin gereksinim duyan gerek düzeltim nitelikli gerekse ülkenin gereksinim duyan yasaları birer birer Meclisimizden geçirdik. Bugüne dek bu yasaları geçirmekte katkı koyan milletvekillerine ve Meclis çalışanlarına sonsuz teşekkür ederim. Yeni dönemde de bu geçen süre içinde devletimizde sağladığımız istikrar yardımıyla yarım kalmış projeleri birer birer bitirerek gene yeni döenmde ülkenin gereksinim duyan büyük projelere Türkiye ile imzaladığımız protokol çerçevesinde büyük projeleri hayata geçireceğiz.
-Geçen dönem bilhassa ülkenin gereksinim duyan enerji mevzusunda kablo ile enerji gelmesinin ön protokolünü imzaladık. Gene uzun dönem bekleyen Ercan Havalimanını açtırdık. al yapı çalışmalarında uzun süre bekleyen yollarımızı bitirdik, bazılarını bitirme noktasına geldik.
-Ekonomik krizden kaynaklı Türk Lirasında oluşan kıymet kaybından dolayı çalışanlarımıza yaşam pahalılığı oranında ödemelerini gününde yaptık. Senede iki olan yaşam pahalılığını senede 3’e çıkarma sonucu aldık. 
-Toplumsal yardım alanlara, engellilere yaşamlarını devam ettirmeleri için bir ekip artışlar yaptık. Gençlerimizn ülkede kalması için İlk Evim Kredisi, toplumsal konut ve kırsal kesim arsalarının verilmesi için çalışmalarımızı yaptık, önümüzdeki dönemde açıklamalarımızı yapacağız.
-Endüstri ve esnafımıza da katkılarımız sürdü ve sürecektir. 
-Yaz döneminde Meclis komiteleri çalışmış ve yasalar komitelerde görüşülmüştür. Yasalarımız yeni dönemde geçecektir.
-Yeni dönemde ülkemizin büyük beklentisi olan fiziki planını gözden geçirip ülkenin yeni dünyada yer alması için tüm çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda yeni bir komite kurduk. 
-Vatanımızda uzun süreden beri yapılmayan kalkınma planının yapılması için düğmeye bastık. 
-Önümüzdeki dönemde uzun süre devam eden ve hepimizin yakınma etmiş olduğu yol güvenliğini, bilhassa ışıklandırma kısmını 2024 yılı içinde orta yerden kaldıracağız. Emekler başladı. 
-Yeni dönemde halkımızın beklentilerine yanıt vermeye devam edeceğiz.
-Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurulu’nda ‘KKTC’yi tanıyın’ çağrısı yapmıştır. Yeni bir dönem başladı. Ülkemizi o günlere hazırlayacağız, lüzumlu tüm emek harcamaları yapacağız.