Başbakan Ünal Üstel, İsrail’in kuşatım altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları ve İsrail ordusunun Şifa Hastanesini hedef almasına ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunmuş oldu.

İsrail-Filistin arasındaki çatışmalarda artık istenmeyen durumların ortaya çıktığını belirten Üstel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan başka hiçbir ülkenin bu mevzuda sesini çıkarmadığını altını çizdi.

Üstel, “Geldiğimiz noktada, hastaneler bombalanıyor, sivil, masum, yaralı insanoğlu, hanım ve çocuklarımız göz bakılırsa bakılırsa İsrail’in bombaları içinde hayata gözlerini yumuyor. Bu kabul edilebilir değil. Dünya nerede? Avrupa Birliği nerede? İnsan hakları nerede?” diyerek, sivillerin ve savunmasız insanların bombalanmasının kabul edilemeyeceğini söylemiş oldu.

Hastaneye sığınan insanların bombalanmasını şiddetle protesto ettiklerinin altını çizen Üstel, buna izleyici kalınmaması ve bir an ilkin bu savaşın durdurulması için davet yapmış oldu.

“Hastane olan bölgeler ve hastane, herhangi bir cenk esnasında bombalanamaz”

Üstel, hastanelerin, sivillerin kendilerini tedavi edebileceği, sığınacağı bölgelerin bombalanmaması icap ettiğini vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

“Burada bakıyoruz ki; İsrail, hiçbir şeye kulak vermiyor. Aynı şiddetiyle sivil insanları bombalıyor. Bir kez daha buradan dünyaya, bu muharebeye daha duyarlı olmasını temenni ediyoruz. Bugün bir kez daha dünyaya bir çağrıda bulunuyoruz; ‘bu sivil insanların, evlatlarımızın ölümüne artık dur denmesini istiyoruz.”

İsrail’in Gazze’deki Şifa Hastanesi’ne yönelik tehdidinin kabul edilemez bulunduğunu vurgulayan Üstel, “Hastane olan bölgeler ve hastane herhangi bir cenk esnasında bombalanamaz. Bu bir cenk suçudur, bir cinayettir.” dedi.

Feyzioğlu: KKTC yapay zekayı izolasyonları aşmak için fırsat olarak kullanabilir

Feyzioğlu: KKTC suni zekayı izolasyonları aşmak için fırsat olarak kullanabilir

Üstel, hastanenin hedef gösterilmesinin kabul edilebilir bir yanının olmadığını belirterek, bunun tıp dünyasında da kabul edilebilir bir vaka olmadığına işaret etti.

“İsrail, her tarafa bomba yağdırıyor”

 Üstel, şunları kaydetti:

“İnsan haklarına aykırı şekilde ve cenk kurallarını çiğneyerek, bir katliam işleyerek hastane tehdit ediyorsunuz, oralardan çıkan insanoğlu nereye gidecek? Nereye gittiklerini bilseler yada bilmeseler de esasen İsrail, her tarafa bomba yağdırıyor. O yüzden bir an ilkin bu savunmasız insanların sığındıkları hastaneler, gerekse Şifa Hastanesi’nde bu tehditlerin doğru bir tehdit olmadığını ve buna artık ne Avrupa’nın ne de dünyanın duyarsız kalmamasını temenni ediyoruz. Bir doktor olarak, oralarda sığınan insanların tedavi edilmesinin önüne geçilmesinin insan hakları açısından kabahat bulunduğunu düşünüyorum. Bu, kabul edilebilir bir durum değildir.”