Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda güncel konuşmalar yapılıyor.

İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, milletvekili Ayşegül Baybars’ın nüfusla ve vatandaşlıkla ilgili eleştirilerine meclis kürsüsünden yanıt verdi.

Probleminin ülkenin geleceğini ilgilendiren bir mesele bulunduğunu ifade eden Oğuz, veriye dair planlamanın daha güvence bulunduğunu altını çizdi. KKTC’nin nüfusunun bilinmesi icap ettiğini söyleyen Oğuz, dijitalleşmeye geçemeyen daireler, altyapı sorunları bulunduğunu söyledi.

Milli Olimpiyat Komitesi, Türkiye Gençlik ve Spor Bakanı Bak’tan destek istedi

Ulusal Olimpiyat Komitesi, Türkiye Gençlik ve Spor Bakanı Bak’tan destek istedi

Mevcut durumdan düze çıkmak ve ülkeye gelenin ne amaçla geldiğinin bilinmesi icap ettiğinin altını çizen Bakan Oğuz, “Bunun zapturapt altına alınması lazım” dedi.

Kırılgan davrandıklarını, sektörlerle sorunları konuştuklarını ifade eden Oğuz, nüfus politikasının devlet politikası haline getirilmesi icap ettiğini belirterek, “Seyretmiyoruz, çalışıyoruz ve konuşuyoruz” dedi. Oğuz, sokaktaki insanoğlunun endişesinin kendilerinde de endişesi bulunduğunu söylemiş oldu.

Bir sual üstüne Oğuz, nüfus sayımının olması icap ettiğini, İstatistik Kurumu ile mevzuyu konuştuklarını kaydetti.

-Vatandaşlık mevzusu… “Bakanlar Kurulu, köken olarak fark yapmıyor”

Başka bir sual üstüne KKTC’de Bakanlar Kurulu’nun kökene bakmaksızın vatandaşlık verdiğini ifade eden Oğuz, “Bakanlar Kurulu, köken olarak fark yapmıyor” dedi. 

Yabancılara mal satılmasında en büyük probleminin sözleşmeli satışlar bulunduğunu ifade eden Oğuz, “Gayemiz bu problemi ortadan kaldırmak” dedi. Bakan Oğuz, Bakanlar Kurulu’nun hiç kimseye ayrıcalık sağlamadığını altını çizdi.

Ülkenin altyapısının kaldıracağı kadar konut yapılacağını dile getiren Oğuz, düzenlemeyi en erken zamanda yapacaklarını kaydederek, belli yerlerde önlem alacaklarını beyan etti. Oğuz, düzensiz göç ve sığınmacılar mevzusunda da emek harcama yaptıklarını kaydetti.