İçişleri Bakanı Dursun Oğuz kabulde yapmış olduğu konuşmada, Yazgı’ya yeni görevinde başarılar diledi ve  Yazgı’nın geçmişte KKTC’deki pek oldukca çalışmaya destek verdiğini anımsattı.

Oya Demirsöz son yolculuğuna uğurlandı...

Oya Demirsöz son yolculuğuna uğurlandı…

Türkiye’nin yeni yüzyılında hem Türkiye hem de KKTC’nin gelişmesini ve ileriye gitmesini temenni eden Oğuz, Türkiye’nin daima KKTC’nin yanında durduğunu ve durmaya devam edeceğine inandığını söylemiş oldu.

Filistin’e İsrail tarafınca meydana getirilen saldırıları da kınayan Oğuz, Kıbrıslı Türklerin 1963-1974 arası benzer bir mezalimi yaşadığını, sadece Kıbrıs Türkünün  anavatanı yardımıyla güvencede olabildiğini açıkladı.

Dünya liderlerinin saldırılar mevzusunda sözlü kınamalarda bulunduğunu sadece hemen hemen özde bir karar alamadığını belirten Oğuz, Birleşmiş Milletlere güvenenlerin bu güvenin karşılığını göremediğini, bu yüzden anavatan Türkiye’ye daha sıkı sarılmak icap ettiğini açıkladı.

-Yazgı

Türkiye Kültür ve Gezim Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı Türkiye ile KKTC’nin ayrılmaz bir tüm bulunduğunu, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’ncü yıl dolayısıyla düzenlenen etkinliklere katılmak için geldiklerini kaydetti.

Yazgı, KKTC’nin gerek gezim, gerekse tarımda hak etmiş olduğu yere gelebilmesi için mümkün olan her desteği vermeye hazır olduklarını açıkladı.

Gökhan Yazgı ek olarak İsrail’in Gazze’ye saldırının, Türkiye ile  KKTC’nin beraber hareket etmesi icap ettiğini bir kez daha gösterdiğini belirtti.