UBP Milletvekili Emrah Yeşilırmak, BRT’de 14. Saat programına katılarak gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Adice katlettiler...

Adice katlettiler…

Yeşilırmak, Meclis’te Ceza Yasası’nda yapılmak istenen değişikliklerin daha kapsamlı şekilde değerlendirmesi adına kurulacak ve çoğunluğunu hükümetin oluşturacağı Ad-Hoc Komite’de Başbakanlığın ve CTP’nin yapmış olduğu çalışmalarla çerçevenin belirleneceğini söylemiş oldu.

“AD-HOC KOMİTEDEN BEKLENTİM YÜKSEK DEĞİL”

UBP milletvekili Yeşilırmak, “Ben Ad-Hoc Komitede çalışmaların fazlaca kısa sürede tamamlanacağını düşünmüyorum. Mahalli Yönetimlerle ilgili Ad-Hoc Komitenin daha ilkin başkanlığını yaptım. Depremle ilgili Ad-Hoc komitede de vazife aldım. Her iki komitede de süreç battoz oldu. Gene biz Ad-Hoc Komitede belediyelerle reformu noktasında bir rapor çıkarabildik. Orada yasa yoktu bir rapor hazırlanmasında bir sonuca ulaşabildik. Fakat Depremle ilgili oluşturulan komitede CTP bazı gerekçeler ortaya koyarak komiteden çekildiydi” dedi.

“CUMHURBAŞKANINA HAKARET ETMEYİ, DEVLETİ AŞAĞILAMAYI VEYA KÜÇÜK DÜŞÜRECEK YAYINLARIN YAPILMASINI SERBEST BIRAKAMAYIZ”

Ad-Hoc Komitede CTP’nin Ceza Yasası ile ilgili isteklerini ortaya koyarken, hükümetin de yasaya yönelik beklentilerini ortaya koyacağını kaydeden Yeşilırmak, “Komiteden benim beklentim devasa yükseklikte değildir. Bilhassa Ceza Yasasının içinde Cumhurbaşkanına hakaret etmeyi ortadan kaldırıyor. CTP’nin müfsit yayınlarla ilgili önerisinin içinde mesela 4 madde var. CTP, Cumhurbaşkanına hakaret etmeyi ve devleti aşağılamayı ve minik düşürmeyi kaldırmak istiyor. Biz buna karşıyız. Cumhurbaşkanına hakaret etmeyi, devleti aşağılamayı yada minik düşürecek yayınların yapılmasını özgür bırakamayız. UBP olarak müfsit yayınlarla ilgili geri adım atmayacağız” dedi.

“BENİM, MİLLİ EĞİTİM BAKANINDAN TALEBİM OLMADI”

Emrah Yeşilırmak, son günlerde eşi ile ilgili çıkan haberlere de cevap verdi.

Yeşilırmak, “Eşim mevzusunda fazlaca çirkin haber yapılmış oldu.Haberin içinde ne olduğu ve niteliği fazlaca yanlıştır. Siyasetçi eleştiriye alışkındır, açık da olmalıdır. Fakat eşim noktasında üzüldüğüm mevzu şu. Netice itibarıyla İlköğretim Dairesinde yasal olarak hiçbir engel yok. Ortalama 230 kadar geçici öğretmen alındı. Eşim de bölümünü tamamladı. Pedagojik enformasyonunu da aldı. Çıkan haberlerde pedagojik enformasyonu olmadığı söylenir.” dedi.

Yeşilırmak, Ulusal Eğitim Bakanından eşini öğretmen olarak alması mevzusunda bir talebi olmadığını da dile getirdi.     

Emrah Yeşilırmak, “Benim, sayın bakandan eşimi öğretmen olarak alın diye bir talebim olmadı” dedi.

Yeşilırmak, “Nazım bey ile parti içi çekişmemiş ara sıra olabilir, olmuştur da. Tüm bölgelerde bunlar olmuştur. Çıkan haberde Nazım bey ile kanlı bıçaklı olduğumuz,bizlere yaransın diye bu şekilde birşey yapıldığı. Ne Nazım beyin ne de benim bu şekilde birşeye ihtiyacımız yoktur. Dolayısıyla haber çirkin. “Düğün hediyesi” yapılmış falan filan altındaki yorumlar fazlaca çirkin” dedi.

Kaynak: BRT