15 Kasım Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine katılmak suretiyle KKTC’ye gelen Yılmaz, Töre’ye de ziyarette bulunmuş oldu. 

Ziyarette Yılmaz’a, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu eşlik ederken, Meclis Başkanı Yardımcısı Erdem Özdenefe, Meclis İdare Amiri Yasemi Öztürk, Başkanlık Divanı Üyeleri Hasan Küçük, Fırtına Karanfil, Şifa Çolakoğlu ile diğeri yetkililer ve konuk kurul yer aldı. 

Yılmaz: “Hep birlikte emek vererek internasyonal alanda da başarıyı sağlayacağız”

Yılmaz görüşmede yapmış olduğu konuşmada, KKTC’nin 40. yıl coşkusuna ortak olmaktan mutluluk duyduğunu deklare etti, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama ve selamlarını iletti. 

KKTC’nin 40 yılda engellemelere rağmen demokrasi, kalkınma ve gelişmesinin takdire şayan bulunduğunu ifade eden Yılmaz, önümüzdeki dönemde hep birlikte emek vererek internasyonal alanda da başarıyı sağlayacaklarını söylemiş oldu. 

Türkiye olarak KKTC’nin iki devletli vizyonunu kuvvetle desteklediklerini belirten Yılmaz, Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliği ve internasyonal eşit statüsü kabulü olursa müzakerelerle çözüm aranabileceğine işaret etti. 

Erdoğan’ın BM’deki tanınma çağrısı sonrası Türk Devletleri Teşkilatı üyeliği, Azerbaycan ziyareti olduğuna dikkat çeken Yılmaz, KKTC’nin internasyonal etkinliğini üst seviyelere çıkaracaklarına vurgu yapmış oldu.  

KKTC’nin, AKPM, İİT, PAB şeklinde çalışmalara katılmasının, TDT’ye de gözlemci üye olmasının önemine dikkat çeken Yılmaz, Kıbrıs’ta iki devlet ve iki toplum olduğu gerçeğini her insanoğlunun bildiğini ve anlayacağını belirtti; “Sürekli biriz, beraberiz, birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

Ertuğruloğlu: Sorun iç politikadır

Ertuğruloğlu: Sorun iç politikadır

Yeni reformlar, kanunlar ile birlikte iş birliklerinin devam ettiğini belirten Yılmaz, Ercan Havalimanı, su projesi yanında elektrikteki emek harcamalar ile birçok alanda projeleri yürüttüklerini, geliştirdiklerini kaydetti. 

İnsanların refahı huzuru mutluluğu için KKTC Meclisi’nin de verdiği destekle emek harcamaları sürdürdüklerini ifade eden Yılmaz, desteklere teşekkür etti, Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. 

Töre: “Cumhuriyet en büyük eserdir” 

Meclis Başkanı Töre de, Cumhuriyet Bayramı’nın ulusal bayram bulunduğunu deklare etti, “Cumhuriyet en büyük eserdir” dedi. 

KKTC’nin temelinde; Mehmetçik ve Mücahitlerin kanı canı bulunduğunu ifade eden Töre, devletin, en şerefli yükseldikleri yer bulunduğunu altını çizdi. 

Ekonomik ve Mali İşbirliği Anlaşması ile KKTC’nin her alanda geliştiğini ilerlediğini ifade eden Töre, Kıbrıs Türk halkının uzun seneler acı çektiğini yalnız sonunda devletini kurduğunu, Türkiye Cumhuriyeti desteğiyle de gelişmeye devam ettiğini söylemiş oldu. 

Su projesinin Barış Harekatı şeklinde bir zafer bulunduğunu işaret eden Töre, Ercan Havalimanı, karayolları yapımı şeklinde projelerin de asla durmadan sürdüğünü kaydetti. 

“Türkiye canını kanını parasını veriyor, iyi ki var birlikte yola devam ediyoruz” diyen Töre, “Nice yüz yıllara, nice 40 yıllara” ifadesini kullandı.