UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu Başkanlığındaki Cumhuriyet Meclisi Depremle İlgili Hukuki ve Adli Sürecin İzlenmesine İlişkin Oluşturulan Geçici ve Hususi Komitesi KKTC vatandaşlarının yaşamını kaybetmiş olduğu illerden Adıyaman ilinden sonrasında Hatay’a geçerek burada da görüşmeler gerçekleştirmiş oldu.

Kurul bu kapsamda Hatay Vali Yardımcıları Bekir Sıtkı Dağ ve Doğukan Mızrak’ı ziyaret ederken, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol ile de görüşerek süreç hakkında bilgiler aldı.

Heyette Hasipoğlu’nun yanı sıra Komite Başkan Vekili CTP Milletvekili Ongun Talat, UBP Milletvekili Yasemi Öztürk, DP Milletvekili Serhat Akpınar, YDP Milletvekili Talip Atalay, Bağımsız Milletvekili Ayşegül Baybars ve Meclis Hukukçusu Sevi Uygar Dayıoğlu yer aldı.

KKTC Gazete Manşetleri/ 03 Ekim 2023

KKTC Gazete Manşetleri/ 03 Ekim 2023

Görüşmelerde ek olarak KKTC’nin Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu, KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli ve KTTC Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı da hazır bulunmuş oldu.

Komite Başkanı Oğuzhan Hasipoğlu, Hatay Vali Yardımcıları ile AFAD il Merkezindeki görüşmede yapmış olduğu açıklamada, Adıyaman benzer biçimde Hatay’da da kendileri için senelerce derin izler bırakacak bir acı yaşandığını anımsattı.

Yaraların yavaş yavaş silindiğini gördüklerini fakat hukuki açıdan sürecin kendileri için ehemmiyet fazlaca mühim bulunduğunu dile getiren Hasipoğlu: “İnsanlarımızın hayatına mal olan yıkımda suçu olanlara karşı adaletin tecelli etmesi, suçluların hak etmiş olduğu cezayı alması, depremin yıkıcı neticeleri içinde bizlere ve yakınlarını yitirmiş insanlarımıza bir nebze olsun moral verecektir” dedi.

Sürecin başından beri iki ülkenin dayanışma içinde bulunduğunu ifade eden Hasipoğlu, iyi günde olduğu benzer biçimde tasa ve kederde de Anavatan ile beraber olduklarını altını çizdi.

KKTC Meclis Komitesi heyetinin yarın KKTC’ne dönmesi umut ediliyor.