Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği tarafınca Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı’nın İsias Otel ile ilgili iddianamesini tamamlaması ve sanıkların “Kusur İşleme” suçuyla yargıç karşısına çıkarılmasına karar verilmesinin arkasından yazılı bir izahat yapılmış oldu.

Açıklamada, hakkaniyet için meydana getirilen mücadelenin devam edileceği belirtilerek, “Zelzele suçlularının sanıkları ihtimaller içinde kast ile yargılanmalıdır” denildi.

Dernekten meydana getirilen izahat şu şekilde:

“6 Şubat 2023 tarihinde yaşadığımız yıkım sonrası 35 canımızı Adıyaman’da İsias Otel enkazında kaybettik. İlk günden bu yana acımızı bir kenara koyarak, hakkaniyet için savaşım veriyoruz. Hukuki süreç için belirleyici nitelikteki bilirkişi raporu ortalama bir ay ilkin dosyaya sunuldu. Söz mevzusu rapor ile adı otel olarak anılan yapıdaki kusurların fazlaca açık bir halde belirlendiği görülmüştür.

Meclis Genel Kurulu yarın toplanacak

Meclis Genel Kurulu yarın toplanacak

On saniyede yıkılarak canlarımıza gömüt olan proje yapım ve denetleme aşamalarındaki eksiklikler, hukuka aykırılıklar ve usulsüzlükler, kullanılan malzemelerin kalitesiz ve yetersizliği yanında yanlışlığı, bazı izinlerin alınabilmesi için ilgili mercilere verilmesi lüzumlu belgelerin eksikliği bilirkişilerce tespit edilmiştir.

Buna karşın savcılığın soruşturma sonucunda elde etmiş olduğu delillere bakılırsa yapmış olduğu değerlendirme maalesef ki kusur türünü bilgili taksir derecesinde tutmuştur. Oysaki çalınan, yanlış ve noksan kullanılan araç-gereç, meydana getirilen tüm hukuksuzluklar, işlenen fiillerdeki kusur derecesinin ihtimaller içinde kastla bulunduğunu ortaya koymaktadır.

Yargılama sonucunda bilgili taksirle en fazla alınacak ceza her bir sanığa 72 can için toplam 22,5 yıl iken; sanıkların ihtimaller içinde kasttan ceza almaları halinde her bir canımız için verilen ceza çarpılarak hesaplanacaktır.

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği olarak, toplumla sevenlerimizle ve destekçilerimizle beraber yürüdüğümüz hakkaniyet yolunda inancımızı kaybetmeden, hak mücadelemize mahkemenin adil bir sonuca ulaşacağına güvenmek istiyoruz. Zelzele suçlularının sanıkları ihtimaller içinde kast ile yargılanmalıdır.”