Zerrin Üstel, mesajında şunları kaydetti:

Polisten ilk açıklama geldi! Kamyshanov ölü bulundu...

Polisten ilk izahat geldi! Kamyshanov ölü bulunmuş oldu…

“Hanımefendilere yönelik yaşamın her alanında şiddetin, baskının ve zorbalığın inanılmaz artışına tanıklık etmekteyiz. Dünyanın birçok yerinde maalesef masum çocuklar ve bayanlar ölmekte, yaşamın her alanında hanıma yönelik uygulanan sertlik yaygınlaşmaktadır.

BM kararıyla duyuru edilen 25 Kasım Hanıma Yönelik Şiddete Karşı Internasyonal Savaşım Günü’nde, dünyanın her köşesinde bayanlara uygulanan her türlü sertliği kınıyorum. Unutulmamalıdır ki hanıma yönelik sertlik insanlığa bir ihanettir.  Tüm bayanlar mutlu, sıhhatli ve şefkatli bir dünyada yaşamayı hak etmektedir.

Günümüz koşullarında duygularımızı, düşüncelerimizi, bir tek hanıma yönelik şiddetle beraber sınırlandırmak doğal olarak ki mümkün değildir. Dünyada başlı başına bir insan hakları ihlali olarak benimsenen hanıma yönelik sertliği durdurmak adına mücadelemizi yükselterek sürdürmeliyiz. Bu vesileyle başta bir karı olarak; hem bayanlara hem de tüm insanlara yönelik şiddettin her türlüsüne  “hayır” demeyi her platformda sürdüreceğimin bilinmesini istiyor, Kıbrıs Türk hanımının siyasal, toplumsal ve bireysel haklarını geliştirmek için elimden gelen tüm çabayı ortaya koyacağımı bir kez daha yineliyorum.”