DOLAR
32,3454
EURO
34,8480
ALTIN
2.383,17
BIST
10.212,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
15°C
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

ATAOĞLU “MÜZELER ÜLKE EKONOMİSİNE KATMA DEĞER SAĞLIYOR”

ATAOĞLU “MÜZELER ÜLKE EKONOMİSİNE KATMA DEĞER SAĞLIYOR”
13.08.2023 05:20
53
A+
A-

Başbakan Yardımcılığı Gezim Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Eski Eserler ve Müzeler Dairesi 18-24 Mayıs Müzeler Haftası dolayısı ile etkinliklerini sürdürüyor.

Güzelyurt Tren İstasyonu Müzesi avlusunda yer edinen etkinlikte, müze avlusunda bulunan ve restore edilen lokomotifin açılışı da yapılmış oldu. Etkinlikte halk dansları gösterileri sunuldu ve Lefke Avrupa Üniversitesi ile Kurtuluş İlkokulu öğrencileri müze eğitimiyle ilgili drama etkinlikleri gerçekleştirmiş oldu.

Etkinlikte konuşan Başbakan Yardımcısı, Gezim Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, yoğun emekler sonucunda Güzelyurt’ta bir tren istasyonu müzesi açtıklarını anımsatarak, tarihimizi küçüklere ve gençlere anlatabilmenin önemine vurgu yapmış oldu.

Ataoğlu, her ilçeye bir müze açma çalışmalarının başarıyla devam ettiğini anlatarak, Lefke’de ve Girne’de açılacak müzelerdeki çalışmaların son aşamaya geldiğini açıkladı.

Müzelerin ülke ekonomisine ciddi şekilde katma kıymet sağladığına vurgu icra eden Ataoğlu, turistlerin ziyaret etmiş olduğu her noktada o bölge esnafına da dokunuşu bulunduğunu söylemiş oldu.

9 (1)10-21 (7)8 (2)3 (6)2 (7)4 (5)5 (2)6 (3)7 (2)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.