DOLAR
32,3943
EURO
34,7768
ALTIN
2.395,34
BIST
10.238,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

İskele’de üreticilere eğitim – iskele haber

İskele’de üreticilere eğitim – iskele haber
09.01.2024 15:57 | Son Güncellenme: 13.01.2024 18:21
6
A+
A-

[ad_1]

9 Ocak 2024 döviz kurları

9 Ocak 2024 döviz kurları

Ziraat, hayvancılık ve arıcılık mevzusunda üreticilere ve yeni başlayacaklara destek sunmak amacıyla eğitim düzenlemeye başlamış olan İskele Belediyesi ilk olarak arıcılık üzerine eğitim düzenledi. 

İskele Belediyesinden verilen bilgiye gore, İskele İlçesi’nde arıcılıkla uğraşan ya da arıcılığa ilgi duyup başlamayı düşünenlere yönelik tasarlanan temel arıcılık eğitimi dün İskele AKM’de başladı. Eğitim programı 13 Ocak’ta tamamlanacak.

Eğitim İzmir Ege Üniversitesi Tarımsal Araştırma Enstitüsü Arıcılık Bölüm Başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi Mustafa Kösoğlu tarafınca veriliyor. Eğitimin programı 13 Ocak Cumartesi günü arazide yer alacak.

Eğitimin dün meydana gelen bölümde mevcut emek harcamalar ve gelecekte yapılması gerekenler üstünde fikir alışverişinde de bulunulmuş oldu. Katılımcılara arıcılık tarihini özetleyen 80 sayfadan oluşan kitapçık da parasız bir halde verildi.

Eğitime dün İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Kırsal Kalkınma Birimi Sorumlusu Sonat Güneyli ve Şimal Kıbrıs Arıcılar Birliği Başkanı Hasan Kozok da katıldı.

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu eğitim programının başlangıcında yapmış olduğu konuşmada bilhassa arı ve arının muhteşem ürünlerinin oldukça önemli bir bölümünün İskele Bölgesi’nde üretildiğini, bölgede arıcılığının daha da geliştirilmesi, kalitenin en üst düzeye çıkarılması için İskele Belediyesi olarak projeler geliştireceklerini söylemiş oldu.

Sadıkoğlu, Birimin İskele ilçesindeki ziraat, hayvancılık ve arıcılığı destelemek amacıyla kurulduğunu,

bu mevzular üstünde emek harcamalar yapacaklarını ve alanında uzman kişileri İskele’de ağırlayacaklarını deklare etti.

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.